CULTURA 1 februarie 2022

Expoziția „Prezență de spirit” se deschide vineri, la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 990 vizualizări

Galeria de Artă „Kádár László” din orașul Covasna găzduiește vineri, 4 februarie, vernisajul expoziției numită „Prezență de spirit”, semnată de artistul fotograf Nagy Lajos. 

Evenimentul debutează la ora 18:00. Cuvântul de deschidere îl va susține dr. Deák Ferenc Lóránd, istoric de artă.

La eveniment vor mai fi și colaboratorii Vajna János, Mihăițeanu Koszti și Szász Mihály, precum Formația muzicală de tineret a Parohiei Reformate din centru Covasna. 

Fotografierea a devenit la început un hobby al meu în anul 1961, când am învăţat partea tehnică, adică modalităţi de a procesa fotografiile şi tot ce ţine de munca de laborator. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie începând cu anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de acceptări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică”, spune artistul fotograf.

Pentru meritele sale internaționale, Federația Internațională de Artă Fotografică a răsplătit activitatea reputatului artist fotograf Nagy Lajos cu cea mai mare distincție EFIAP/d3, iar Photographic Society of America cu titlul de Maestru PSA. Din lucrările sale au fost organizate peste 100 de expoziţii personale de artă fotografică în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa. În anul 2000 a publicat şi primul său album fotografic intitulat „Impressions”, iar în anul 2017 albumul „Curbura Carpatilor””, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori. 

Evenimentul se va desfășura cu respectarea reglementărilor sanitare actuale.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.