CULTURA 4 iunie 2019

Editura Nemira vine la Întorsura Buzăului cu o lansare de carte inedită

de Iulia Drăghici - Taraș | 832 vizualizări

Evenimentul îl are ca invitat pe scriitorul, jurnalistul și scenaristul de benzi desenate, Marian Coman

Celebra editură Nemira va prezenta miercuri, 5 iunie, începând cu ora 13:00, la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului colecția de literatură „n’autor”. Invitatul special al activității este scriitorul, jurnalistul și scenaristul de benzi desenate, Marian Coman.

Acest eveniment este public și m-aș bucura să participe cât mai mulți oameni, se întâmplă foarte rar ca o editură mare așa cum este Nemira să includă într-un turneu de lansare și orașe mici. Mă bucur că au acceptat invitația. De ce o lansare de carte? Pentru că din punct de vedere cultural cred că  întorsura Buzăului și localitățile învecinate merită mai mult decât niște cămine culturale pentru nunți și parastase”, a declarat pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, organizatorul local al evenimentului, Rareș Iagăr.

Colecția de literatură română contemporană “n’autor”, coordonată de Eli Bădică, „vorbește, în n moduri, despre lumea în care trăim – realități de ieri și de astăzi, fragmente din societatea românească ori de pretutindeni, o umanitate în permanentă schimbare. Prin volumele care vor apărea în această colecție, romane și povestiri de cea mai bună calitate, ne întoarcem la plăcerea lecturii, fără artificii inutile, cu teme diverse, de la relații amoroase la relații familiale, de la învățământ la religie, mediu, minorități, tehnologie, politică, istorie, violență ș.a.m.d. Totul ghidat de imaginație, scriitură, poveste”, arată editura pe site-ul propriu.

Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. Pe lângă „Omulețul din Perete”, acesta a semnat și volumele „Nopți albe, zile negre”, „Testamentul de ciocolată”, „Teoria flegmei. Apel la mitocănie”, „Fingers and other fantastic stories”, „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, „Haiganu. Furia Oarbă”, dar și alte povestiri fantastice. Textele sale au fost incluse în numeroase antologii. Coman a fost redactor șef al cotidianului Obiectiv – Vocea Brăilei, al revistelor Obiectiv Cultural și Nautilus și scenaristul benzilor desenate „Harap Alb continuă (HAC!)” și „Tinerețe fără bătrânețe (TFB)”. În prezent, este redactor-șef al Armada, imprint al editurii Nemira dedicat literaturii science-fiction, fantasy și thriller.

Aceasta nu este prima lansare de carte susținută de Marian Coman la Întorsura Buzăului. Și volumul „Haiganu. Furia Oarbă” de la editura HacBD a avut parte de o prezentare în sânul comunității întorsurene.

Intrarea la eveniment este liberă.

Lansarea de carte este adusă la Întorsura Buzăului de editura Nemira, în parteneriat cu SuperEroi.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.