CULTURA 15 mai 2024

Dublă lansare de carte la Sepsi Book: renumitul cor Madrigal celebrat la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 602 vizualizări

A treia ediție a festivalului de carte și literatură contemporană Sepsi Book începe joi, 23 mai, cu o dublă-lansare de carte. Evenimentul, programat la ora 18:00, se numește „Vocile îngerilor” și îi are în centru pe Mădălin Guruianu și Anna Ungureanu, care vor prezenta poveștile celebrului cor Madrigal, care a aniversat 60 de ani de la înființare. 

Cele două volume care vor fi prezentate publicului din Sfântu Gheorghe sunt „Marea Carte a Madrigalului” (prefaţă de Emil Pantelimon) și „INTERVIURI la 60 de ani de MADRIGAL”, ambele semnate de Mădălin Guruianu.

Actuala dirijoare a corului, Anna Ungureanu, originară din Sfântu Gheorghe, va fi prezentă de asemenea la evenimentul de lansare.   

„Marea Carte a Madrigalului”, care are peste 550 de pagini, reprezintă un „material biografic exhaustiv, care se adresează deopotrivă specialiștilor, dar și melomanilor și cititorilor intrigați și vrăjiţi de Madrigal, generație după generație”, spun coordonatorii. 

Marin Constantin a fost un creator care, asemeni unui Demiurg, a reușit să ridice ex nihilo un ansamblu ce a cucerit realmente lumea întreagă – şi continuă să o farmece și după dispariția geniului care i-a dat naștere, şi care acum îi poartă numele: Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Emoția este numitorul comun, iar Madrigalul a fost, este și va fi generator de emoție. Paginile acestei Mari Cărți a Madrigalului generează emoție oricui le-ar răsfoi. Atât emoția și respectul celor 59 trecuți, cât și entuziasmul și energia lui 1 care urmează. Pentru că UNUL este Madrigalul!”, declară Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Cartea cu interviuri cuprinde mărturii la zi ale unor oameni simbol pentru istoria recentă a Madrigalului. 

Dacă iubiți deja Madrigalul, nu am nicio îndoială că vă va face plăcere să aflați câteva dintre secretele din spatele cortinei, să descoperiți crâmpeie din viața corului, așa cum a strălucit el de-a lungul anilor și să fiți, în premieră, martorii viziunii pentru viitorul acestui ansamblu care a scris și continuă să scrie istorie pentru și în numele României. Dacă nu știți prea multe despre Madrigal, cred că în primul rând merită să-l ascultați, înregistrat sau direct în spectacolele pe care le organizează adesea, apoi să reveniți la acest volum de interviuri și mai ales la Marea Carte a Madrigalului, un compendiu cât se poate de exhaustiv despre cei 60 de ani de activitate ai ansamblului, pentru a avea o imagine completă asupra unui fenomen unic în spațiul muzical românesc”, spune Mădălin Guruianu. 

Volumul aniversar „Marea Carte a Madrigalului” a fost lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest pe 28 mai 2023, iar „Interviuri la 60 de ani de Madrigal” mai recent, de Ziua Madrigalului, pe 27 februarie, la Galeriile Madrigal-Marin Constantin”, la Palatul Parlamentului. 

Târgul de carte Sepsi Book va avea ediția a III-a în perioada 23 - 26 mai. Detalii despre program găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.