CULTURA 14 august 2018

Două zile de filme în aer liber, în comuna Zăbala

de Iulia Drăghici - Taraș | 786 vizualizări

Caravana TIFF se oprește pe domeniile Mikes în 15 și 16 august

Comuna Zăbala este inclusă în traseul Caravanei Filmelor TIFF. Cinefilii sunt așteptați în 15 și 16 august pe domeniile Mikes, unde vor putea viziona producțiile „Un pas în urma serafimilor” și „Banditul Whisky”. Accesul în fiecare seară se face pe bază de bilet, care costă 18 lei. Proiecțiile încep de la ora 21:30.

„În prima seară, Un pas în urma serafimilor, cel mai popular film românesc de la TIFF, le aduce spectatorilor pe ecran povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox, unde se lovește de un sistem corupt și abuziv. Primul lungmetraj semnat de Daniel Sandu este câştigătorul a opt trofee la Premiile Gopo 2018, inclusiv Premiul pentru Cel mai bun film.

Cea de-a doua seară crește suspansul, aducând pe ecrane Banditul Whisky / A Viszkis descris de publicația franceză Cineuropa ca fiind „un film poliţist/de acţiune desăvârşit, cu un ritm rapid şi fluid, filmat într-o manieră elegantă, cu un erou carismatic, cu detalii de epocă şi cu o perspectivă uşor satirică asupra tranziţiei din Ungaria postcomunistă”, arată o informare publicată pe Facebook.

Detalii despre eveniment pe www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.