CULTURA 30 august 2022

De Ziua Limbii Române, CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna premiază cel mai frumos text despre limba română

de Diana Pantelimon | 686 vizualizări

Redacția CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna a lansat un concurs cu prilejul Zilei Limbii Române, prin care îi încurajează pe copiii din județ cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să scrie un text scurt despre motivele pentru care iubesc limba română. Data limită pentru înscriere este miercuri, 31 august a.c., Ziua Limbii Române. Cel mai frumos text va fi premiat și publicat în ziarul „Observatorul de Covasna”, împreună cu un mini-interviu luat câștigătorului.

Membrii redacției îi caută pe cei mai talentați în tainele scrisului pentru a sărbători această zi împreună și pentru a transmite iubirea și respectul pentru limba română.

Scopul acestei inițiative este de a stimula noile generații să-și iubească limba țării în care locuiesc. Respectul față de limbă stă în capacitatea de a o vorbi corect și de a trezi emoții prin utilizarea și alegerea cuvintelor ei, ceea ce se cultivă încă de la vârste fragede. 

Ziua Limbii Române s-a sărbătorit pentru prima oară în Bucegi, lângă Babele, în 2011. Propunerea legislativă a fost inițiată în 2011, urmând să fie adoptată ca zi festivă a României în 2013.

Se sărbătorește la data de 31 august, în aceeași zi cu „Limba Noastră“, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova, încă din 1990.

De Ziua Limbii Române, să-i învățăm pe cei mici să prețuiască adevăratele valori!

Cei care vor să participe la concursul redacției trebuie să trimită textele pe adresa de e-mail observatorulcv@gmail.com.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.