CULTURA 16 iunie 2021

Cursuri de dans popular pentru copii și tineri, la Barcani

de Iulia Drăghici - Taraș | 1638 vizualizări

Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” face un apel de selecție pentru cei care vor să devină membrii unei formații de dansuri populare a comunei. Invitația se adresează copiilor de peste 7 ani și tinerilor care îndrăgesc tradițiile și folclorul și își doresc să învețe să danseze. Înscrierile pentru cursurile de dans popular sunt deschise în perioada 10 – 30 iunie. 

Ești pasionat de folclor, de tradiție și de obiceiurile din zona noastră? Atunci, hai să „resuscităm” dansurile populare demult uitate.

Asociația de Tineret Împreună pentru Barcani, cu sprijinul Primăriei Barcani, dă startul înscrierilor pentru cursurile de dans popular. O să începem cu litera „A” din alfabetul dansului, împletind pasiunea cu talentul pentru a ajunge la rezultate excepționale.

Așteptăm tinerii pasionați de dans, cu vârsta minimă de 7 ani, să se înscrie în perioada 10-30 iunie”, se arată în apelul lansat de coordonatorii programului prin intermediul Facebook. 

Aceștia mai informează și că va avea loc o selecție, care va fi anunțată ulterior. 

Până acum, apelul a avut ecou în comunitate și, potrivit coordonatorilor, a fost primit cu entuziasm. 

De la primii pași făcuți pentru înființarea Asociației, am stabilit ca scop prioritar repornirea sectorului cultural din Barcani prin promovarea folclorului local în rândul tinerilor. Prin desfășurarea constantă a cursurilor de dans, ne dorim ca tânăra generație să-și poată valorifica talentul acasă, la Barcani! Pentru început, cursurile de dans se vor desfășura sub supravegherea membrilor Asociației, ajutați de oamenii locului pentru a repune în scenă suita de dansuri păstrată de bătrânii satului, dar ne dorim ca în viitorul apropiat să colaborăm cu instructori din diferite zone ale țării”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, unul dintre coordonatorii Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”, Raluca-Maria Bularca. 

Totodată, este bine de precizat și că activitățile vor fi organizate cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva SARS-COV-2. 

Pentru detalii și înscrieri pot fi contactate: Alina Șerban – 0765328439, Elena Olteanu – 0726000825 și Raluca-Maria Bularca - 0787891994.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.