CULTURA 10 martie 2022

Cum decurg lucrările de renovare la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1198 vizualizări

Lucrările de reabilitare și modernizare începute la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, cea de lângă primărie, sunt estimate a se încheia în aprilie, spune primarul Raul Urdă. 

Se lucrează. Sunt la jumătatea lucrării deja. Schimbăm acoperișul, țigla care este de mai bine de 30 de ani, interioarele, facem baie în interior, pentru că până acum nu a fost, se fac toalete și pentru persoane cu handicap, am schimbat instalația electrică, schimbăm țevile de încălzire, schimbăm pardoseala, pe scenă se schimbă parchetul. E o reabilitare totală”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Raul Urdă. 

În februarie au început lucrările, iar estimarea de finalizare este luna aprilie. Cheltuielile pentru acest proiect se vor ridica la peste 500.000 de lei. 

Totodată, autoritățile se gândesc să achiziționeze lucrări și pentru reabilitarea exterioară a clădirii, dacă interiorul va fi pus la punct. Pentru acest pas se vor face achiziții publice noi. 

Exteriorul încă nu e inclus, dar constructorii ne-au spus că dacă tot am investit atât de mult în interior, să facem și exteriorul, izolare termică și fațada. Dar acea lucrare va fi scoasă la licitație, pentru că depășește valoarea achiziției directe”, a mai spus primarul. 

În prezent, la Casa de Cultură lucrează două firme, una la acoperiș și alta la interioare. 

Autoritățile locale au pus deoparte anul acesta fonduri din bugetul local și pentru amenajări exterioare (parcare, pavaj, borduri și spații verzi) ale Caselor de Cultură din Brădet și Floroaia Mare, câte 200.000 de lei pentru fiecare. 

Bugetul estimat pe anul 2022 al Orașului Întorsura Buzăului este 22,2 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.