CULTURA 29 noiembrie 2022

Corul „Voievozii Munților” din Vâlcele, în direct la TV pe 1 Decembrie

de Diana Pantelimon | 1032 vizualizări

Ca și în anii precedenți, de 1 Decembrie, corul bărbătesc „Voievozii Munților” din Vâlcele va putea fi urmărit, în direct, la televizor. Postul de televiziune România TV va transmite momente artistice direct de la fața locului, între orele 6:40 și 10.00. 

„În data de 1 Decembrie, vom avea o transmisiune în direct din Vâlcele la România TV. Vom intra la ora 7.00 fără puțin, cu preotul, la ora 7.00 cu corul, la ora 8.00 cu corul, la ora 9.00 la fel, la ora 10.00 vom avea patru intrări cu melodii patriotice. Între 9.00 și 10.00 va fi un moment în care arătăm cum sărbătorim noi acolo cu fasole de post, cu mâncare... Am mai făcut, cu căruțe, cu cai… A fost frumos și sperăm să fie la fel de frumos și anul acesta”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Nicolaie Cucu, membru și el în corul bărbătesc.

În dimineața Zilei Naționale, comuna se va umple de culoare, deoarece membrii corului vor face o mică paradă, îmbrăcați în costume tradiționale românești.

„Noi am mai fost în aproape fiecare an, în ultimii ani, în transmisiune directă la România TV. Am prezentat momente despre felul în care se sărbătorește ziua de 1 Decembrie. Vor fi în direct și de la noi din Covasna, dar și din alte locuri din țară. O să fim îmbrăcați în costume naționale, cu steaguri tricolore, o să cântăm piese patriotice, o să fie o mică paradă la Vâlcele”, a spus redacției noastre și preotul Vasile Antonie Tămaș, fondatorul corului.

„Voievozii Munților” din Vâlcele s-a înființat pe 11 ianuarie 2014 și numără 17 membri. Corul cântă din plăcere ori de câte ori are ocazia. De la înființare și până în prezent, a onorat sute de invitații la diferite evenimente.

Membrii corului bărbătesc au înregistrat în vara acestui an al treilea CD din palmares, la Deva, într-un studio profesionist.

Sursa foto: captură ecran Youtube/Voievozii Munților

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.