CULTURA 29 martie 2022

Concurs de videolecturi pentru elevi lansat de organizatorii Târgului de carte SepsiBook

de Agerpres | 819 vizualizări

Organizatorii primei ediţii a Târgului de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook, care va avea loc la finele lunii mai la Sfântu Gheorghe, au lansat, luni, un concurs de videolecturi adresat elevilor şcolilor din judeţul Covasna, sub genericul „Fii vocea cărţilor tale preferate”.

Potrivit acestora, concursul constă în realizarea unui videoclip care să prezinte recomandarea unei cărţi preferate, scrisă de un autor sau o autoare contemporană.

Cele mai bune videoclipuri vor fi selectate de către un juriu profesionist şi publicate pe site-ul SepsiBook, respectiv pe pagina de Facebook a evenimentului. În plus, pe baza votului online, un videoclip va primi premiul publicului.

„Primii trei clasaţi şi câştigătorul premiului publicului vor primi câte un pachet de cărţi. Se aşteaptă videoclipuri în trei categorii: clase primare, gimnaziale şi liceale. Elevii claselor primare pot cere ajutorul părinţilor sau cadrelor didactice (...) Concurenţii pot alege orice carte preferată, iar videoclipul trebuie să aibă o durată de cel mult 3 minute. Trebuie inclus în videoclip numele autorului şi titlul cărţii, iar la sfârşitul înregistrării să fie rostit următorul text: SepsiBook, 26 - 29 mai, Arena Sepsi, Răsfoieşte experienţe”, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Înregistrarea trebuie realizată în mod landscape, cel puţin la calitate HD, în format mp4, iar fişierul trimis la sepsibook@gmail.com, utilizând un serviciu de transfer de fişiere (de ex. wetransfer).

E-mailul trebuie să conţină numele concurentului, datele de contact şi numele şcolii, iar la subiect să figureze: SepsiBook Videocall. Termenul limită pentru trimiterea înregistrărilor este 14 aprilie 2022.

Prima ediţie a Târgului de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook, organizat de Biblioteca Judeţeană Bod Peter, Consiliul Judeţean Covasna, Primăria Sfântu Gheorghe şi Casa municipală de cultură, va avea loc în perioada 26-29 mai 2022, la Arena Sepsi, iar la acesta vor participa peste 30 de edituri din Ungaria şi România.

Potrivit directorului Bibliotecii Judeţene, Szonda Szabolcs, acesta va fi cel mai mare târg de carte organizat vreodată la Sfântu Gheorghe, care va include şi întâlniri cu scriitori, ore de neconvenţionale de literatură, discuţii tematice, concerte literare, spectacole de poezie şi muzică.

„Deşi au existat încercări şi chiar evenimente în acest sens în Sfântu Gheorghe, încă de la începutul anilor 1940, în localitate nu s-a organizat niciodată un târg de carte în toată regula, mai ales cu o ofertă de programe culturale de tip festival, care să aibă o deschidere, pe planul participanţilor, către piaţa editorială din Romania şi din Ungaria (...) Evenimentul se va axa în mod accentuat pe literatura pentru copii şi tineret, dar oferta târgului şi programele conexe se vor adresa tuturor vârstelor, respectiv publicului maghiar şi român şi va cuprinde programe literare şi muzicale valoroase, atât în limba maghiară, cât şi în limba română, dar şi activităţi interactive, care să aducă valoare culturală zonei şi consolideze identitatea culturală şi, în acelaşi timp, să aducă vitalitate spirituală şi cultural, dar şi un nou impuls vieţii de zi cu zi. Scopul nostru este de a face din lectură şi din întâlnirea cu cartea o experienţă memorabilă pentru toate generaţiile”, a menţionat Szonda Szabolcs.

Bugetul total al festivalului este de 730.000 de lei, din care 610.000 de lei vor fi asiguraţi de Casa municipală de cultură şi Primăria Sfântu Gheorghe, iar 120.000 de lei de către Biblioteca şi Consiliul Judeţean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.