CULTURA 16 martie 2023

E mult sau puțin? Câți bani oferă CJ pentru cultura din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 517 vizualizări

În ședința ordinară de joi, 9 martie a.c., Consiliul Județean (CJ) Covasna a încheiat un parteneriat cu Fundația Culturală „Vigadó” din Târgu Secuiesc, prin care va sprijini desfășurarea unor programe culturale cu suma de 200 de mii de lei. Această sumă va acoperi costurile de producție ale spectacolelor, precum și pe cele ale proiectelor pentru elevi.

Programele culturale organizate de Fundația Culturală „Vigadó”, potrivit actelor oficiale, sunt:

„a) producțiile de premieră în sezonul 2022-2023, constând în organizarea a 3 spectacole, și anume: „spectacol de deschidere a sezonului”, „spectacol de închidere a sezonului”, „spectacol de Revelion”;

b) prezentarea spectacolelor din repertoriul existent, și anume: Yasmina Reza - Egy élet háromszor, Győrfi Kata - Love me, Heinrich von Kleist - Amphitryon, respectiv unul din sezonul 2017-2018: Kiss László - Karinthy Kávéház;

c) trei proiecte destinate elevilor care vor avea loc în săli de clasă”.

CJ Covasna va finanța onorariul artiștilor invitați, servicii de sunet și lumini, închirierea de echipamente de sonorizare și lumini, materiale pentru decor, costume, recuzite consumabile, drepturi de autor, materiale publicitare pentru promovare, servicii de marketing, servicii de înregistrare și editare video, cheltuieli de transport, de cazare, închirierea sălii, agenție de bilete, agenții organizatoare, impozite pe spectacole.

„De ani de zile acordăm sprijin financiar teatrului înființat și pus în funcțiune de orașul Târgu Secuiesc. Noi, Consiliul Județean, dăm un aport de 200 de mii de lei. Am sprijinit și anul trecut, și acum doi ani de zile, ș.a.m.d., și cerem acordul dumneavoastră pentru această posibilitate și în 2023”, a spus, către consilieri, președintele CJ Covasna Tamás Sándor, în cadrul ședinței de joi.

Aportul CJ Covasna de 200 de mii de lei se va împărți în trei tranșe: suma de 80 de mii de lei pentru perioada martie-iunie, reprezentând 40% din suma totală; 60 de mii de lei pentru perioada august-octombrie, reprezentând 30%; 60 de mii de lei pentru perioada noiembrie-decembrie, reprezentând 30%. Suma totală va fi decontată în anul 2023.

E greu de spus dacă e mult sau e puțin în contextul și condițiile de față, dar bugetul total estimat al programelor culturale este de 485 de mii de lei, din care contribuția Fundației Culturale „Vigadó” este de 285 de mii de lei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.