CULTURA 17 mai 2024

Ce expoziții poți vizita, sâmbătă noaptea, la Muzeul Cinegetic

de Iulia Drăghici - Taraș | 1013 vizualizări

Muzeul Cinegetic al Ținutului Secuiesc participă și anul acesta la Noaptea Muzeelor. Coordonatorii anunță că vor fi deschise, cu această ocazie, mai multe expoziții, sâmbătă. Se întâmplă sâmbătă, 18 mai, între orele 17:00 - 22:00. 

Cu prilejul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024 Colecția Cinegetică așteaptă publicul să cunoască animalele sălbatice, în special cele de interes cinegetic, prin vizitarea expozițiilor permanente, după cum urmează:

- Curbura Carpaților – diversitatea animalelor este prezentată într-o dioramă cu exponate realizate în mărimea lor naturală şi se pot admira trofeele speciilor de interes cinegetic;

- Diorama Africa – prezintă bogăția faunei Savanei Africane; 

- Bârlogul ursului – realizat în mărime naturală; 

- Camera vânătorului – prezintă echipamente de vânătoare și alte obiecte care se leagă strâns de vânătoare.

Totodată, vizitatorii pot admira expoziția de fotografie intitulată „Natura prin ochii ei”. În cadrul evenimentului se vor difuza filme de natură și cei interesați vor putea asculta sunetul animalelor sălbatice”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției covasnamedia.ro. 

Este a opta oară când Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, participă la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România. 

Accesul este gratuit. Locația Muzeului este Casa Bene, clădirea Colecției Publice Cinegetice a Ținutului Secuiesc (Sfântu Gheorghe, str. Gróf Mikó Imre, nr. 11)

Și Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe și-a anunțat participarea la Noaptea Muzeelor. 

Evenimentul, ajuns la nivel internațional la ediția 20, este inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. 

Anul acesta, în România, evenimentul este marcat și de proteste. Potrivit HotNews.ro, la nivel național, aproximativ 80% dintre instituțiile de cultură care participau în mod obișnuit la Noaptea Muzeelor (din 26 de județe și din București) s-au alăturat demersului inițiat de sindicatul „CulturMedia”, prin care angajații cer mărirea salariilor cu 20%.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.