CULTURA 29 martie 2019

Carte cu mărturii ale conviețuirii româno-maghiare, lansată la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 840 vizualizări
Sursa foto - Facebook @bodpeterlibrary
Sursa foto - Facebook @bodpeterlibrary

Evenimentul are loc la Biblioteca Județeană „Bod Péter

Volumul „Noi, secuii, și prietenii noștri români. Interviuri și mărturii ale conviețuirii” , apărut anul trecut cu ocazia Centenarului Marii Uniri, va fi prezentat la Sfântu Gheorghe joia viitoare, pe 4 aprilie, începând cu ora 18:00, în Sala „Gábor Áron” a Bibliotecii Județene „Bod Péter”. La evenimentul de lansare va fi prezent autorul cărții, publicată atât în limba maghiară, cât și în română, Márton Simó.  

La prezentarea de carte va lua cuvântul și directorul Bibliotecii, Szabolcs Szonda.

„Márton Simó a realizat interviuri cu 20 de persoane care sunt români sau româno-maghiari și care  se apropie cu înțelegere și simpatie de co-locuitorii secui, de istoria și de problemele lor zilnice. Între subiecții intervievați există un profesor, un istoric, un preot, un sociolog, un artist plastic, un jurnalist, un inginer și om de afaceri, oameni din Ardeal, dar și din Moldova sau București, care nu sunt influențați de idei preconcepute antimaghiare, iar punctele lor de vedere asupra conviețuirii româno-maghiare, asupra transilvanismului și asupra viitorului sunt esențiale”, arată un comunicat de presă care anunță evenimentul.

Cartea a apărut la finele anului 2018, în limbile maghiară și română și a fost realizată cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Varianta în limba română a volumului a apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita.  

Lansarea de carte este organizată de Grupul „Secuimea Vie”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita.

Intrarea la eveniment este liberă și sunt așteptați toți cei interesați.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.