CULTURA 8 octombrie 2019

Biblioteca pe roți, transformată în vehicul de aventură pentru copii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1311 vizualizări

Microbuzul TAM va avea un rol special în cadrul festivalului D-Butan-T 

Microbuzul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, devenit Bibliotecă Mobilă, va primi o nouă „misiune” pe durata Festivalului Național de Debut în Coregrafie, D-Butan-T. Piticii dornici de aventură vor fi cei vizați de acțiunile care se vor derula în „Escape Bus”, în perioada 13 – 19 octombrie. 

Activitățile pentru copii organizate în cadrul D-Butan-T vor fi coordonate de voluntarii din clasa a IX-a de la Secția Română – Dramă a Liceului de Artă „Plugor Sándor”. Acestea se vor derula între orele 16:00 – 19:00, adică în timpul desfășurării Festivalului Filmului Muzical, respectiv când se pun în scenă spectacolele înscrise în concurs. 

Voluntarele au pregătit foarte multe lucruri drăguțe pentru copiii care vor fi prezenți pe perioada D-Butan-T-ului în zona teatrului. (...) Microbuzul se va transforma în Escape Bus și din 15 în 15 minute perechi de câte doi copii vor intra în microbuz unde vor parcurge un traseu și o întreagă poveste, din care trebuie să descopere toate indiciile pentru a găsi cheia și a scăpa din microbuz. Foarte important de menționat este faptul că de la derularea acțiunii, până la scrierea scenariului și inclusiv implementarea Escape Bus-ului sunt responsabili și e munca voluntarilor din clasa a IX-a”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, managerul Teatrului Andrei Mureșanu, organizatorul D-Butan-T, Anna-Maria Popa. 

Aceasta a subliniat că vehiculul va fi „echipat” cu tot ce presupune o aventură, de la sunete specifice, înregistrate de coordonatorii acțiunii, efecte și așa mai departe. 

Totodată, cei mici se vor putea bucura și de o trambulină pe care o vor găsit la TAM și pe care se va putea sări în ritmuri muzicale. 

Mai mult, va exista, în paralel și colțul de lectură, unde copiii interesați vor putea asculta poveștile citite de voluntari. 

Avem o colecție impresionantă de povești din întreaga lume, iar elevele de la actorie vor fi cele care le vor citi celor mici”, a mai spus Anna-Maria Popa. 

Participarea la oricare dintre aceste trei activități este gratuită. 

Ediția a IV-a a Festivalului D-Butan-T, dedicată debutului în coregrafie, se derulează în perioada 13 – 19 octombrie la Sfântu Gheorghe. 

Biblioteca mobilă TAM s-a înființat anul trecut, în 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Microbuzul, care în loc să fie casat a fost transformat în spațiu de lectură, conține o mulțime de titluri în limba română, care pot fi împrumutate de pasionații de lectură la orice oră, fără obligații. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.