CULTURA 13 februarie 2023

Biblioteca Judeţeană relansează programul „Carte din inimă”

de Agerpres | 748 vizualizări

Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe relansează programul „Carte din inimă” şi pe parcursul următoarelor două luni şi jumătate va organiza o colectă de carte pentru bibliotecile comunale din judeţ.

Directorul instituţiei, Szonda Szabolcs, a declarat că prima ediţie a avut loc în anul 2021 şi a avut ca scop colectarea de cărţi pentru 1.500 de copii defavorizaţi social din judeţul Covasna.

„S-au adunat mai mult de 1.500 de volume, iar anul acesta ne-am gândit să strângem cărţi pentru bibliotecile comunale, care stau foarte rău cu cărţile pentru copii şi tineri”, a declarat, pentru AGERPRES, Szonda Szabolcs.

Donaţiile pot fi făcute în perioada 10 februarie-23 aprilie 2023 la Biblioteca Judeţeană din municipiu.

„În cadrul programului se colectează cărţi pentru copii şi tineret, publicate după 2005, volume noi sau aflate în stare foarte bună. Donaţiile sunt aşteptate la punctele de colectare de la bibliotecă şi de la filiala acesteia. La finalul programului aceste cărţi vor fi predate bibliotecilor comunale din judeţul Covasna”, precizează conducerea bibliotecii.

Acţiunea este organizată în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Cărţii Dăruite, marcată în fiecare an pe 14 februarie.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.