CULTURA 21 octombrie 2021

Au început înscrierile pentru ActorFest!

de Iulia Drăghici - Taraș | 857 vizualizări

Festivalul de teatru de la Sita Buzăului se pregătește pentru o nouă ediție

Înscrierile pentru Festivalul - concurs „ActorFest - teatru în comuna ta!” au început! Astfel, echipele formate din câte cel mult nouă elevi de gimnaziu sau, de anul acesta, din copii proveniți din case familiale, medii dezavantajate - pentru secțiunea specială, pot trimite până în 10 noiembrie aplicațiile pentru concurs. Evenimentul este programat să aibă loc în 28 noiembrie. 

Regulamentul concursului spune că cei care doresc să participe, trebuie să trimită până la data de 10 noiembrie formularul de înscriere, care se găsește pe pagina de Facebook a evenimentului, la adresa de e-mail: buzea.otilia@yahoo.com. Apoi, până la data de 20 noiembrie, fiecare echipă trebuie să trimită un filmuleț, de maximum două minute, care să conțină o prezentare a echipajului și a scenetei ce urmează a fi interpretată. Acestea se trimit la aceeași adresă de e-mail. 

Totodată, e bine de știut că echipajele trebuie să aibă maximum nouă membri și să fie formate fie din elevi de gimnaziu, pentru prima secțiune, fie din copii proveniți din case familiale, medii dezavantajate, pentru secțiunea specială. 

Fiecare scenetă înscrisă în concurs trebuie să aibă maximum 15 minute. Textele alese trebuie să reflecte vârsta şi preocupările interpreților și să nu conțină un limbaj licențios. Totodată, e bine de știut că în cazul în care festivalul nu se va putea desfășura față în față din cauza epidemiei de coronavirus, acesta va avea loc online, așa cum s-a întâmplat și cu a treia ediție, așa că participanții trebuie să fie pregătiți și să înregistreze video scenetele, pe care să le trimită ulterior. 

Premii în valoare totală de 4.000 de lei 

Printre criteriile de evaluare se numără: calitatea actului interpretativ (originalitate, ritm, intonație şi mimică corespunzătoare mesajului transmis prin text), decor, costumație. 

Un plus pe care îl aducem în desfășurarea celei de-a IV-a ediții este secțiunea specială adresată copiilor cu nevoi speciale, dar și celor din grupuri dezavantajate. Îmi doresc ca a IV-a ediție să se întâmple așa cum îi stă bine unui spectacol de teatru și anume pe scenă. Dacă situația pandemică o impune și având experiența de anul trecut,  vom muta festivalul în online așa cum am făcut-o și atunci, urmând ca cei de-acasă să ne urmărească pe BV TV și pe pagina de Facebook a festivalului! Este un festival cu  finanțare de la bugetul local, valoarea totală a premiilor fiind de 4.000 de lei. Mulțumim pe această cale Consiliului local și bineînțeles d-lui primar, care ne-au susținut în toate demersurile noastre!”, transmite principalul coordonator al evenimentului, profesoara Otilia Buzea. 

Premierea se va desfășura pe două secțiuni: școli gimnaziale și secțiunea specială adresată copiilor cu nevoi speciale și celor din grupuri dezavantajate (case familiale, comunități sărace, familii monoparentale, copii cu părinți plecați în străinătate, copii în plasament). 

Vor fi acordate premii I, II, III pentru fiecare secțiune în parte. 

Totodată, marele premiu, adică Trofeul ActorFest, dar și premiul de popularitate, premiul special pentru cel mai bun actor, premiul special pentru cea mai bună actriță se vor acorda câte unul pentru ambele secțiuni!                     

Este de precizat și că toți participanții vor primi diplome de participare și dulciuri, iar profesorii  coordonatori vor primi diplome de participare, certificate și filmarea întregului spectacol pe un stick personalizat.

Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, adică în 28 noiembrie. 

Invităm cu drag cât mai multe echipaje pentru a construi împreună un spectacol de teatru reușit. Dincolo de premii stă bucuria de a fi pe scenă, de a ne simți bine împreună!”, mai spune Otilia Buzea. 

Regulamentul de participare va fi încărcat și de pagina de Facebook a festivalului, așa că cei interesați sunt rugați să caute amănunte despre eveniment acolo. 

Festivalul este organizat de Asociația părinților și cadrelor didactice a Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”- Pro Comunitate și finanțat de Primăria și Consiliul Local al comunei Sita Buzăului.  

Prima ediție a fost organizată în 2016, când a fost un eveniment zonal, din 2019, pentru că a fost cerere, s-a trecut la nivel interjudețean, iar din 2020 festivalul a devenit unul național. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.