CULTURA 18 noiembrie 2020

„Atelierul de zâmbete”: dispozitive reparate, donate pentru școala online

de Iulia Drăghici - Taraș | 1466 vizualizări

O nouă campanie umanitară inovativă a luat naștere în comunitatea covăsneană, dornică să ofere o șansă, atât copiilor dezavantajați care nu au acces la școala online din cauza lipsei tehnologiei, dar, în același timp, și dispozitivelor care au nevoie și pot beneficia de reparații de bun simț. Este vorba despre „Atelierul de zâmbete”, care are la bază un parteneriat între un service și o asociație non-profit. 

Firma EVER FIXIT Smartphone Service și Asociația LAB Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe au găsit această soluție pentru a-i ajuta pe elevii care nu au posibilitățile de a lua parte la cursuri de când totul s-a mutat în online: „Donează telefon, tabletă, laptop; să nu fie mai vechi de 3, 4 ani; să fie funcționale sau parțial funcționale. Noi le vom repara și le vom face utile pentru a ajuta copiii să participe la școală”, transmit organizatorii. 

Potrivit reprezentantei asociației LAB Életmentő Kupakok, Bács Emese, ideea acestui parteneriat a venit de la Pap-Fleckhammer Henrietta, administratorul service-ului EVER FIXIT Smartphone, în ideea de a ajuta, într-un fel sau altul, pentru ca elevii dezavantajați să nu fie atât de lipsiți de șansa la educație în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea. 

Colaborăm. Ei fac munca, să zic așa, să repare laptopurile, tabletele sau telefoanele care sunt stricate, iar prin asociație le dăm la copiii care nu au posibilități să învețe online. Tot respectul pentru reprezentanții firmei, care au venit cu ideea”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Bács Emese. 

Campania nu are un termen limită stabilit, a mai spus aceasta, pentru că „din păcate, după cum vedem, învățatul online nu o să se termine repede”. 

Până acum, un laptop a primit a doua șansă, care, după ce a fost reparat a ajuns la o familie care avea nevoie de el. 

Astfel, cei care doresc să ia parte la „Atelierul de zâmbete” pot duce dispozitivele care vor fi donate la sediul service-ului din Sfântu Gheorghe, situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 28 sau contactându-i prin intermediul Facebook pe coordonatorii campaniei, Bács Emese sau Pap-Fleckhammer Henrietta. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.