CULTURA 21 ianuarie 2020

Anul 2020 vine cu încă două premiere la TAM

de Iulia Drăghici - Taraș | 1494 vizualizări

Celebrul coregraf Răzvan Mazilu semnează regia unui musical pentru copii 

Stagiunea 2019/2020 continuă în forță pentru Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, care anunță anul acesta încă două premiere de top.  

Suntem la jumătatea stagiunii. Mai avem o premieră în martie, în regia domnului Alexandru Dabija, pe un text al lui Vasile Alecsandri și închidem stagiunea cu un musical pentru copii, „Pisicile aristocrate”, pe o piesă de teatru originală și cu un libret muzical original. Să nu vă așteptați la spectacolul în baza filmului Disney. Muzica originală este compusă de Zeno Apostolache special pentru acest spectacol, iar regia, coregrafia și chiar și costumele care se anunță a fi extrem de spectaculoase vor purta semnătura lui Răzvan Mazilu”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, managerul TAM, Anna Maria Popa. 

Aceasta a mai punctat că abonamentele care conțin 12 spectacole sunt în continuare valabile, iar premierele anunțate sunt incluse. 

Noi, ca teatru, mai avem în această stagiune un turneu în Germania, cu spectacolul „Despre Oameni și Cartofi”, în luna aprilie. Mai avem un turneu în luna martie, în Italia, cu spectacolul „Hotel Miramare”  precum și un turneu național în cinci orașe cu spectacolul „Dragonul de Aur”, care este co-finanțat de AFCN. În cadrul aceluiași proiect avem și o componentă de turneu internațional, tot în Italia, în luna iunie”, ne-a mai spus Anna Maria Popa. 

Bilanțul TAM pentru anul 2019 arată cifre uluitoare: patru premiere, opt reluări, o co-producție națională, 145 de spectacole, dintre care 26 de spectacole invitate, 31 de spectacole jucate în deplasare, 70 jucate la sediu și 18 în festivaluri, 13.000 de spectatori, Festivalul D-Butan-T, două turnee naționale și trei internaționale respectiv cinci proiecte câștigate. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.