CULTURA 15 octombrie 2019

Actorul din serialul Vlad care s-a îndrăgostit de județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1771 vizualizări

George Piștereanu a fost vineri seara la premiera filmului „La Gomera” 

Actorul George Piștereanu, care interpretează rolul lui Tibi în serialul de televiziune „Vlad”, a fost prezent vineri seara la Cinema ARTA din Sfântu Gheorghe. De fapt, venirea lui în reședința județului Covasna s-a legat de un alt film în care acesta are un rol secundar, „La Gomera”,  nominalizarea României la premiile Oscar de anul acesta. 

„La Gomera” a avut premiera de gală vineri, la Cinema ARTA, prin intermediul Caravanei TIFF, organizată sub deviza „Zilelor Filmului Românesc”. În aceeași seară în care s-a întâlnit cu publicul din Sfântu Gheorghe actrița Dana Rogoz, după premiera filmului „MO”, a venit și rândul lui George Piștereanu să răspundă întrebărilor cinefililor covăsneni, în special legate de rolul lui Alin, polițistul de la Antidrog, jucat în „La Gomera”, cel mai bun film românesc al anului. 

Tânărul actor, recunoscut în ultimul timp pentru rolul lui Tibi din serialul „Vlad”, dar și pentru rolurile principale din filmele „Eu când vreau să fluier, fluier” sau „Loverboy”, a vorbit despre faptul că a început pregătirea pentru rolul din „La Gomera” cu ceva timp înainte să știe dacă va trece proba de casting. Pentru asta, a spus el publicului prezent la premieră, a mers chiar în biroul unui procuror din capitală și a stat de vorbă cu polițiștii de la Antidrog pe care i-a întâlnit acolo, care i-au dat idei importante legate de interpretare. 

Totodată, acesta a spus că filmările pentru „La Gomera” au avut loc în urmă cu doi ani și că munca pentru serialul „Vlad” nu s-a suprapus cu cea pentru film. 

Discuțiile purtate au fost lejere, amuzante și pline de povești interesante de la filmările peliculei nominalizate la Oscar. Și cu toate că la plecare s-a grăbit și nu a rămas să facă fotografii cu fanii, actorul a povestit cu cei prezenți aproape o oră și în final a transmis un mesaj legat de Sfântu Gheorghe, oraș de care s-a declarat fascinat. 

Vreau să vă felicit pentru oraș. E foarte frumos! De când treci de Brașov, se schimbă lucrurile, ceea ce e de apreciat. (...) Am fost și la Covasna acum un an jumătate. Eu când prind un pic de timp liber, călătoresc foarte mult cu motorul și caut zone frumoase și chiar am fost la Covasna, chiar în oraș, la o pensiune. A fost foarte frumos. Chiar vă felicit pentru că acordați foarte mare atenție spațiului public, ceea ce, până la urmă, e foarte important, că aici trăim. Adică degeaba îți faci prin casă lux, cu mobilă de nu știu câte milioane, dacă intri în scara blocului și miroase a mai știu eu ce. Deci eu chiar cred că e de apreciat ce aveți voi aici. Trebuie să fiți fericiți”, a spus artistul, chiar la finalul întâlnirii cu publicul iubitor de film românesc din Sfântu Gheorghe. 

Caravana TIFF, cu „Zilele Filmului Românesc”, a fost la Cinema ARTA din Sfântu Gheorghe joi și vineri, 10 și 11 octombrie. Pe lângă „La Gomera”, au fost prezentate și filmele „Arest”, „Parking” și „MO”. Totodată, pe lista invitaților care s-au întâlnit cu publicul din Sfântu Gheorghe s-au aflat, pe lângă George Piștereanu, și Dana Rogoz, Mihai Smarandache, Iulian Postelnicu și regizorii Tudor Giurgiu și Radu Dragomir. 

Totuși, este de remarcat și faptul că prezența publicului a lăsat mult de dorit, în sensul că foarte puține persoane au participat la aceste proiecții de gală unice.

Personajele principale din „La Gomera”, filmul care spune povestea lui Cristi, un polițist corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici,  sunt Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia) , Rodica Lazăr și Agustí Villaronga. Regizorul filmului este Cristian Porumboiu. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.