CULTURA 13 mai 2022

Șansă unică pentru iubitorii de teatru din Sfântu Gheorghe: întâlnire cu un dramaturg din Buenos Aires

de Iulia Drăghici - Taraș | 666 vizualizări

Dramaturgul Rodrigo Garcia, autorul textului „Grădinărit uman”, pe baza căruia regizorul Andrei Măjeri a montat spectacolul cu același titlu la Teatrul Andrei Mureșanu, vine la Sfântu Gheorghe pentru a se întâlni sâmbătă, 14 mai, cu publicul chiar la TAM.  

Evenimentul, care va consta într-o sesiune de întrebări și răspunsuri, va avea loc după spectacolul programat de la ora 19:00 şi vor putea participa toţi spectatorii aflaţi în sală.

Este o șansă unică pentru spectatorii din Sfântu Gheorghe să se întâlnească cu celebrul dramaturg Rodrigo Garcia care ne va onora sâmbătă cu prezența. Și numai pentru șansa de a îi pune câteva întrebări și tot merită să petreceți sâmbătă câteva ore la TAM!”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, managerul Teatrului Andrei Mureșanu, Anna Maria Popa. 

La întâlnire va fi prezentă și traducătoarea textului, Luminiţa Voina-Răuţ. 

Despre invitatul special, TAM informează că „Rodrigo Garcia s-a născut în Buenos Aires, dintr-un tată măcelar şi o mamă vânzătoare de legume, ambii imigranți spanioli. La vârsta de 7 ani a mers pentru prima oară la teatru şi tot atunci s-a născut în el pasiunea pentru acest domeniu. Deşi părinţii nu l-au lăsat să studieze arta, considerând că aceasta nu-i oferă o perspectivă promiţătoare în carieră, Rodrigo Garcia a făcut tot posibilul să rămână în contact cu arta teatrală”. 

„Grădinărit uman”, în regia lui Andrei Măjeri a avut premiera în luna martie a anului trecut.

Spectacolul abordează tema singurătății omului contemporan care, dincolo de individualitatea sa, rămâne ancorat într-o colectivitate căreia trebuie să îi facă faţă şi în cadrul căreia se va găsi mereu cineva care va încerca să îi schimbe natura întocmai cum, prin grădinărit, omul reuşeşte să schimbe natura plantelor”, se arată într-un comunicat de presă al teatrului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.