CULTURA 16 iunie 2022

50 de ani de Vox Humana: sărbătoare alături de Corul Madrigal

de Iulia Drăghici - Taraș | 1015 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au decis să sprijine evenimentul cu peste 17.000 de lei 

Împlinirea a 50 de ani de existență a Corului de Cameră „Vox Humana” din Sfântu Gheorghe este sărbătorită în perioada 15-17 iunie cu o serie de evenimente speciale. Printre acestea se remarcă cel de vineri, când Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va concerta la Biserica Romano-Catolică Krisztus Király. 

Evenimentul este programat să înceapă la ora 19:00. Accesul se face pe bază de bilet. 

În ședința din 15 iunie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe și-a asumat că municipiul va sprijini evenimentul cu suma de 17.140 de lei. În documentele adoptate în acest context se arată și că bugetul total este de 135.500 de lei. O parte din bani va fi folosită pentru reînnoirea garderobei de scenă a artiștilor. 

Corul de Cameră Vox Humana a reprezentat orașul nostru la multe concursuri şi festivaluri naționale și internaționale, în peste 20 de țări, promovând cu succes imaginea municipiului Sfântu Gheorghe. Întrucât ținutele de scenă purtate de membrii corului sunt folosite de mai bine de 25 de ani, aceștia solicită un sprijin, în cadrul asocierii, pentru reînnoirea garderobei de scenă, necesar pentru realizarea evenimentului sus menționat, dar şi pentru concertele viitoare.

Evenimentele culturale de acest gen reprezintă un capital real de imagine, pentru promovarea municipiului Sfântu Gheorghe, aducând beneficii incontestabile în plan cultural, economic, fiind şi un instrument de dezvoltare al turismului cultural”, se arată în referatul de aprobare atașat hotărârii adoptate miercuri. 

În seria de evenimente organizate cu ocazia aniversării de 50 de ani, Corul Vox Humana a prezentat miercuri la Centrul de Cultură Arcuș o expoziție retrospectivă și o lansare de carte despre activitatea muzicienilor. 

Totodată, joi, 16 iunie, la Biserica Reformată din strada Lăcrămioarei au concertat corurile Pro Musica, Laudatte, Cantus, Stella, cvartetul de coarde SepsiArtQuartett şi soprana Enikő Sebestyén Lázár. 

Sursa foto: www.facebook.com/MadrigalOficial

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.