CULTURA 19 aprilie 2021

1,5 milioane de lei pentru bisericile din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2163 vizualizări

Urmează un concurs de proiecte 

Consiliul Județean Covasna a aprobat Programul anual de finanțare nerambursabilă din fonduri publice a unităților de cult. Anul acesta, din bugetul județului Covasna pe anul 2021, a fost alocată suma de 1,5 milioane de lei, bani care vor fi distribuiți bisericilor din județ în urma rezultatelor unui concurs de proiecte. 

„Un punct important pe ordinea de zi a fost adoptarea concursului de proiecte pentru unitățile de cult din județul Covasna, pe care le finanțăm din bugetul județului. Anul trecut, din nefericire, nu am putut onora cererile cultelor pentru că a trebuit să redirecționăm rapid banii deja adoptați, votați, pentru sprijinirea Spitalului Județean Covasna în prima perioadă a pandemiei COVID. Anul ăsta însă am alocat 1,5 milioane de lei, în primul rând pentru întreținerea și funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri mici, dar mai ales construire, reparare și amenajarea clădirilor având destinația de așezăminte de cult și asistență medicală ale unităților de cult. Au prioritate, și aș vrea să accentuez, proiectele depuse pentru restaurarea bunurilor de patrimoniu. (...) Solicitanții trebuie să fie culte religioase. Sprijinul minim acordat este de 1.000 de lei și aportul propriu trebuie să fie minim de 10%”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

Nu s-a dat încă startul înscrierilor, va exista un anunț public în acest sens, însă este bine de știut că data limită pentru depunerea proiectelor este 21 mai, orele 13:00. 

Un alt concurs de proiecte aprobat de Consiliul Județean în ședința de joi, 15 aprilie, se adresează organizațiilor non-guvernamentale din domeniul social, care desfășoară activități de asistență socială în județul Covasna, cu precădere îngrijire socio-medicală la domiciliu. Pentru acest program a fost alocată suma de un milion de lei. 

Bugetul județului Covasna pentru anul 2021 a fost aprobat tot joi, în ședința din 15 aprilie. Acesta însumează peste 389 de milioane de lei, adică 79 de milioane de euro. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.