AUTO 9 noiembrie 2022

Valea Mare a primit finanțare pentru instalarea a două stații de reîncărcare a mașinilor electrice

de David Leonard Bularca | 1135 vizualizări

Comuna Valea Mare a reușit să obțină o finanțare de 50.000 de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru instalarea în localitate a două stații de reîncărcare a mașinilor electrice. Momentan, nu se știe când vor fi acestea montate, dar autoritățile au început să pregătească documentele necesare pentru proiect, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Bogdan Marin. 

„Nu știm locurile exact (n. red.: unde vor fi amplasate), probabil una va fi la intrare în localitate, iar cealaltă undeva în centru. Nu avem cum să știm când le avem exact, ne luăm de pregătit documentele necesare acum, important e că s-a aprobat finanțarea”, a spus, pentru redacția noastră, edilul. 

El spune că montarea a două stații de reîncărcare a mașinilor electrice în comună va aduce un plus pe partea de turism. 

„Nu prea sunt mașini electrice (n. red.: în localitate), dar destul de multă lume vrea să opteze pentru acestea în viitor. Pe partea cu turismul clar o să fie un plus, avem și drumul terminat aproape. Turiștilor trebuie să le oferim cât mai multe facilități”, a mai declarat Bogdan Marin. 

Autoritățile și-ar dori ca, cel puțin la început, stațiile să poată fi folosite gratuit de către doritori, însă nu a fost luată o decizie clară în acest sens, momentan, pentru că depinde de costurile finale ale investiției. 

Edilul anunța, în luna iunie a acestui an, că, deși instalarea unor stații de reîncărcare a mașinilor electrice nu este neapărat o prioritate a administrației locale, aleșii vălenilor au decis să profite acum de această posibilitate de obținere a finanțării. 

Foto ilustrativ 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.