AUTO 27 august 2014

Renault pregătește o versiune sportivă a modelului Dacia Sandero

de Covasna Media | 737 vizualizări

Directorul Renaultsport, Patrice Ratti, a declarat pentru revista britanică Autocar că grupul Renault lucrează la o versiune sportivă a modelului Dacia Sandero, care va fi lansată pe piață anul viitor, dar nu va fi vândută pe piața din Europa.

Potrivit lui Patrice Ratti, noul model este destinat să stimuleze creșterea Renaultsport pe piețele emergente de genul Rusia și Brazilia. În ambele țări atât mode­lul Sandero cât și Sandero Stepway sunt comercializate sub marca Renault.

Patrice Ratti a mai spus că noul Sandero RS nu va fi echipat cu un motor din oferta actuală, precizând însă că nu este nevoie de un motor cu o putere mare. „Un Sandero este mai ușor ca un Clio, așa că nu ai nevoie de atât de multă putere”, a precizat Patrice Ratti. În prezent, cea mai puternică versiune de Sandero este oferită în Rusia și are 101 cai putere grație motorului de 1,6 litri pe benzină.

Pe termen lung, Patrice Ratti susține că Sandero RS va fi situat la baza diviziei Renaultsport, posibil alături de o versiune mai puternică a noului Twingo, urmând ca deasupra să se situeze modelele Clio RS și Megane RS.

În primele șase luni ale acestui an, vânzările grupului Renault au urcat cu 4,7%, la 1,37 milioane de mașini și vehicule comerciale ușoare. Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 35%, sprijinite de restilizarea SUV-ului Duster și a hatchback-ului Sandero.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.