AUTO 25 iunie 2013

Încă 200 de vouchere pentru județul Covasna în Rabla 2013

de Monica Vrânceanu | 577 vizualizări

Cele 51 de vouchere din prima etapă au fost distribuite deja

În județul Covasna Programul Rabla 2013 a adus 251 de tichete valorice destinate celor care au dorit să scape de mașinile vechi. Primele tichete au fost deja distribuite cu două săptămâni în urmă, acum urmând etapa a doua a Programului, cursă în care a rămas un singur colector.

Pentru prima etapă a Programului Rabla, Administrația Fondului de Mediu (AFM) a distribuit 51 de tichete valorice, către trei colectori: doi din Sfântu Gheorghe și unul din orașul Covasna. Fiecare colector a primit câte 17 tichete, iar acestea au fost epuizate aproape instant, cozi kilometrice formându-se în fața sediilor colectorilor încă cu câteva zile înainte de a se da startul Programului.

În cea de-a doua etapă, AFM a alocat 200 de vouchere unui singur colector, cel din orașul Covasna, astfel că cei doi colectori din Sfântu Gheorghe, unde era cea mai mare cerere și unde este cel mai mare număr de rable, nu au mai primit nimic.

Condiția obligatorie pentru suplimentarea voucherelor a fost consumarea tichetelor primite în prima etapă, fiecare colector putând primi un maxim de 200 de noi tichete. AFM a distribuit tichetele celei de-a doua etape la începutul acestei săptămâni.

În prezent este deschisă noua sesiune de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice care doresc să beneficieze de cele 3.000 de tichete alocate prin Programul Rabla, iar termenul  limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.

Cei care doresc să cumpere un autoturism nou și dețin un voucher îl pot depune în cel mult 45 de zile la producătorul sau dealerul auto acceptat în Program, fără a depăși însă data de 20 noiembrie a acestui an. În acest an se utilizează un singur voucher, spre deosebire de anii trecuți, când se puteau utiliza până la trei vouchere. Valoarea unui voucher în acest an este de 6.500 de lei, față de 3.800 de lei în 2012.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.