AUTO 6 octombrie 2013

A fost inaugurat drumul spre Valea Crișului

de Székely Emőke | 713 vizualizări

Unul dintre cele mai proaste drumuri din județul Covasna, cel care leagă DN12 de Valea Crișului, a fost reparat, spre bucuria localnicilor și a celor care circulă des pe acest tronson. Drumul a fost inaugurat vineri în prezența oficialităților locale și județene, dar și a unor localnici.

La inaugurare, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că asemeni acestui drum vor fi reparate și altele, deși situația financiară actuală nu este foarte bună. „Am fi dorit să realizăm mai devreme asfaltarea acestei porţiuni de drum, dar bugetul judeţului fiind în scădere continuă face acest lucru greu de îndeplinit. (...) Repararea câtorva porţiuni speciale este prevăzută şi pentru anii următori, astfel: drumul Sfântu Gheorghe – Ilieni, Târgu Secuiesc – Bixad pentru repararea căruia e nevoie de o sumă enormă, precum şi câteva drumuri din zona Baraoltului. Avem podul plin de promisiuni neonorate, pentru că, deşi marea majoritate a porţiunilor de drumuri enumerate au fost incluse în mai multe programe de guvernare, lucrările nu au fost pornite nici până în prezent. Nu exclud că, în următorul ciclu bugetar al UE, nu vom mai aştepta schimbările de dispoziţie ale Guvernului, ci ne vom apuca de treabă noi înşine, realizând aceste lucrări din fonduri europene” – a declarat președintele Consiliului județean.

Primarul comunei Valea Crișului, Kisgyörgy Sándor, a vorbit despre faptul că localnicii sunt bucuroşi că s-a renovat drumul. „În localităţile Calnic şi Valea Crişului au fost finalizate lucrările la reţeaua de apă potabilă, reabilitarea căminelor culturale se apropie de finalizare şi au fost reparate şi şcolile. În curând se vor termina lucrările de curăţare a albiei pârâului,  astfel că eventualele inundaţii de primăvară nu vor mai provoca daune în Valea Crişului. În această toamnă se vor finaliza şi lucrările de pe porţiunea Valea Crişului – Calnic, lucrări în cadrul cărora se va finaliza şi construirea noului pod. Cea mai importantă a fost însă repararea acestui drum pe care îl inaugurăm azi, pentru că zilnic au venit oameni la Primărie să reclame că nu se poate circula și își strică mașinile pe acest drum” – spune primarul.

Pentru modernizarea drumului de legătură, Consiliul Judeţean Covasna a cheltuit suma de 750.000 lei, iar realizarea porţiunii de drum Valea Crişului – Calnic a costat 3.200.000 lei.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.