ACTUALITATE 29 noiembrie 2017

Ziua Națională, sărbătorită cum se cuvine și de zăbăleni

de Iulia Drăghici - Taraș | 489 vizualizări

Asociația Cultural Creștină „Căciula” din Zăbala pune la cale un eveniment special

În localitatea Zăbala, startul evenimentelor cu ocazia Zilei Naționale a României se dă de joi, 30 noiembrie. Asociația Cultural Creștină „Căciula” din Zăbala organizează un eveniment special, care include și un concert al solistului Ciprian Roman, dar și ceremonii religioase, defilări sau spectacol susținut de elevii din localitate.

Potrivit programului evenimentului, activitățile de joi debutează la ora 11:30, cu un ceremonial religios și depuneri de coroane la troița și monumentul eroilor din curtea Bisericii Ortodoxe „Sf. Ilie” din localitate Zăbala. De la ora 12:00, va avea loc Marșul Unirii cu plecare de la Biserica Ortodoxă „Sf. Ilie” până în centrul localității Zăbala.

La 12:30 se va desfășura un ceremonial religios și depuneri de coroane la monumentul eroilor din centrul localității Zăbala, iar de la ora 13:00, elevii Școlii Generale Nr. 1 din Zăbala, sub îndrumarea cadrelor didactice, vor susține un moment artistic. Acesta va fi urmat de concertul extraordinar al solistului de muzică populară Ciprian Roman și orchestra sa.

„Fiindcă avem o țară frumoasă, la 99 de ani de la Marea Unire, vrem și acum ca și atunci să dăm mână cu mână și să întindem hora frăției pe pământul României, la Zăbala, pe data de 30 noiembrie. Avem programate activități ce implică depuneri de coroane, pomenirea eroilor și program artistic la Căminul Cultural Nr. 1 din localitate, unde va fi prezent și invitatul special Ciprian Roman, împreună cu orchestra, precedat fiind de programul copiilor, elevi ai Școlii Generale Nr. 1 din Zăbala, îndrumați de cadrele didactice. Intrarea va fi liberă”, ne-au declarat coordonatorii evenimentului.

Printre parteneri,  în organizarea acestui eveniment se găsesc Primăria Comunei Zăbala, Consiliul Local Zăbala, Școala Generală Nr. 1 din Zăbala.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.