ACTUALITATE 19 martie 2014

Ziua Mondială a Apei, prilej de conştientizare asupra protejării apelor

de Monica Vrânceanu | 263 vizualizări

ziua mondiala a apei

Pe 22 martie, Apa este sărbătorită la nivel mondial, iar cu această ocazie Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna organizează o serie de acţiuni pentru elevi. Astfel, în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna, Primăria Covasna şi Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, joi cu începere de la ora 9 va avea loc o acţiune de ecologizare a malurilor cursurilor de apă Pârâului Chiuruş şi Pârâului Covasna – de la Staţia de epurare a apelor uzate până la Valea Zânelor din staţiune.

Reprezentantul SGA Covasna, Keresztély Csaba, a declarat că în cadrul acţiunii, elevii de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” vor ecologiza inclusiv pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” şi zona Hankó din Covasna.

Pe 21 martie, pe aleea din faţa Primăriei Sfântu Gheorghe va avea loc, de la ora 11, a doua ediţie a Expoziţiei de fotografie „Apa şi Energia!“.

Scopul acestor acţiuni este de a sensibiliza opinia publică asupra necesităţii protejării apelor şi de a focaliza atenţia asupra îndatoririlor şi responsabilităţilor comunităţii cât şi a factorilor decizionali cu privire la problematica apelor”, a explicat Keresztély.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual pe 22 martie, decizia în acest sens fiind luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în 22 decembrie 1992. România o sărbătoreşte din 1993. În fiecare an, sărbătorirea se face sub un alt slogan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.