ACTUALITATE 2 martie 2017

VIDEO: Zilele Sfântu Gheorghe 2017 aduc schimbări faţă de anii trecuţi

de Iulia Drăghici - Taraș | 9582 vizualizări

Primăria a decis îndepărtarea grămezii de pământ din faţa Prefecturii pentru amplasarea scenei principale

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe este în toiul pregătirilor pentru cea de-a 26-a ediție a Zilelor orașului, care va avea loc în perioada 22-30 aprilie 2017. Într-o conferință de presă organizată joi, reprezentanții autorității locale, în frunte cu primarul Antal Árpád, au anunțat că anul acesta sunt prevăzute schimbări față de anii trecuți.

„Vrem ca zona respectivă să fie curată şi să poată fi folosită de cetăţeni”

Cea mai importantă schimbare este amplasarea scenei principale a evenimentului, situată în Piața Libertății. Scena pe care vor concerta, printre alții și formația Șuie Paparude sau trupa rock Nazareth, nu va mai fi situată cu spatele către fostul hotel Bodoc, așa cum a fost anul trecut, ci deasupra treptelor din fața Prefecturii.

morman pamant Prefectura si Consiliul Judetean„În ceea ce priveşte amplasarea scenelor, am decis ca scena principală să nu mai fie amplasată unde a fost anul trecut. Pe de o parte este foarte greu să amplasezi o scenă atât de mare încât să iasă în evidenţă şi statuia Sfântului Gheorghe şi anul trecut am primit critici, pe bună dreptate, pentru faptul că am ascuns statuia de zilele oraşului. Anul acesta scena va fi amplasată în faţa Prefecturii, asta însemnând şi faptul că vom curăţa această zonă. Nu înseamnă că am decis că vom renunţa la proiectul nostru de extindere a parcului, însă, din păcate nu vedem încă foarte exact când se vor finaliza toate aceste demersuri politico-juridice, care sunt în legătură cu acest proiect al municipalităţii. Evident că avem şi un scenariu B, în cazul în care municipalitatea va pierde procesele pe care le are cu aceste instituţii, mai ales cu Prefectura, însă considerăm că nu este corect nici faţă de cetăţenii acestui oraş, nici faţă de cei care ne vizitează oraşul să vadă acea zonă dezorganizată. Practic vom curăţa zona respectivă şi până vom lua o decizie finală în ceea ce priveşte acea parte a zonei centrale, însemnând câştigarea proceselor şi continuarea proceselor de extindere a parcului, ori activarea scenariului B în ceea ce priveşte acea parte a pieţei, vrem ca zona respectivă să fie curată şi să poată fi folosită de cetăţeni”, a declarat primarul Antal Árpád.

Întrebat de planul B menţionat de acesta, edilul a spus că nu poate fi făcut public deocamdată.

Artiştii prezenţi la Zilele Sfântu Gheorghe

Dacă anul trecut Andra şi Bonnie Tyler au fost capetele de afiş ale ediţiei a 25-a a Zilelor Sfântu Gheorghe, pentru anul acesta autorităţile menţin încă suspansul privind artiştii cei mai importanţi care vor concerta în reşedinţa judeţului nostru, însă au anunţat câteva nume importante care deja au confirmat prezenţa pentru concertele în aer liber care se vor derula în perioada 28-30 aprilie.

Printre numele cu rezonanţă prezentate îi regăsim, aşa cum am precizat anterior, pe artiştii de la Şuie Paparude, care vor concerta în 28 aprilie, dar şi trupa rock Nazareth, care va susţine un concert în 30 aprilie. Kállay Saunders Band (28 aprilie), Póka-Tátrai Regeneració (29 aprilie), Bródy János (30 aprilie), Pannonia Allstars Orchestra (29 aprilie) sunt artiştii care vin anul acesta din Ungaria. Pe scena principală va mai urca în 28 aprilie şi formaţia Dunkelbunt din Austria.

Programul „Queen classics by Vlad Maistrovici”, alături de Filarmonica din Bucureşti, va deschide seria evenimentelor de Zilele Sfântu Gheorghe în 22 aprilie în sala mare a Teatrului Tamási Áron.

Pe lângă scena principală, în rândul locaţiilor unde vor avea loc evenimente se mai găsesc şi curtea Muzeului Naţional Secuiesc, încă o scenă va fi amplasată în Piaţa Sfântu Gheorghe, iar în curtea interioară a Primăriei va fi organizată din nou Curtea Tinerilor.

„În ultimii trei ani am avut în spatele Bibliotecii Judeţene „The Valley”, dar anul acesta nu se va organiza acolo nimic. Cei care au organizat evenimente acolo au venit cu o propunere de formaţie care va concerta pe scena principală. Încercăm anul viitor să dăm un sprijin financiar mai consistent, pentru ca şi această parte a Zilelor Sfântu Gheorghe să fie mai prezentă”, a mai spus primarul Antal Árpád.

Sfântul Gheorghe – în centrul evenimentelor de zilele oraşului 

sigla noua Zilele Sf Gheorghe (1)Pentru că o ediţie nouă cere şi o imagine pe măsură, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au prezentat joi, în premieră, o nouă siglă sub care se vor derula evenimentele din acest an, dar şi o nouă temă, care de această dată se centrează pe Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al oraşului, dar şi pe întoarcerea spre tradiţie.

„Să organizezi Zilele Sfântu Gheorghe este întotdeauna o provocare. Întotdeauna ne confruntăm cu situaţii noi, cu idei noi şi încercăm să aducem ceva nou în fiecare an în faţa publicului din Sfântu Gheorghe. Evenimentul doreşte să rămână o sărbătoare a oraşului care să aibă ca figură centrală legenda Sfântului Gheorghe. Dorim să avem în prim plan acest lucru atât din punct de vedere vizual, cât şi în cadrul anumitor programe. Ne dorim ca prin legenda Sfântului Gheorghe să reamintim locuitorilor oraşului ce înseamnă aceasta şi anume că trebuie să ne înfruntăm fricile, cum a făcut-o şi patronul spiritual al oraşului, trebuie să găsim o cale să învingem „balaurul” pe care fiecare îl are şi astfel, odată cu venirea primăverii, să ajungem la un nou început”, a declarat Knop Ildikó, coordonatorul programului din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe 2017.

sigla noua Zilele Sf Gheorghe (2)Sigla cea nouă a Zilelor Sfântu Gheorghe este „inspirată din statuia Sfântului Gheorghe amplasată în centrul oraşului”, spune Knop Ildikó.

„În anii trecuţi ni s-a spus că punem prea mult accent pe balaur şi nu pe protectorul oraşului. Eu consider că vorbim de ceva ce nu poate fi despărţit. Dacă nu ar fi existat balaurul, nu ar fi existat Sfântul Gheorghe care să învingă balaurul. Balauri există permanent, întotdeauna renasc în anumite forme şi trebuie învinşi. (...) Anul acesta ne întoarcem un pic spre tradiţie şi în logoul Zilelor Sfântu Gheorghe vom încerca să corelăm noul cu vechiul şi sper că ideea va fi îndrăgită de cetăţeni”, a spus Antal Árpád.

Primarul a mai precizat că încă nu s-a votat bugetul pentru eveniment, dar că sumele nu vor fi diferite comparativ cu anii precedenți. De asemenea, edilul a mai precizat că datorită faptului că începând de anul trecut s-au făcut angajări în Primărie, instituţia va fi cea care se va ocupa în cea mai mare parte de organizarea Zilelor Sfântu Gheorghe.

https://youtu.be/zwcNaNdCHSU

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Ion Craciunescu, 8 martie 2017
Oras de tarani orasenizati.las ca-i bine......
Livius, 5 martie 2017
Cat despre planul b publicul l-a votat pe primar de ce nu poate fi informat? Pt public se face ce face nu pt martieni
Livius, 5 martie 2017
Cu 2 strazi inchise circulatiei cum vom putea circula cu masinile? Str lacramioarei spuneati ca in curand (acum aprox 2luni) va fi deschis autoturismelor.de atunci liniste. Kos karoly influenteaza la citeste integral
R, 3 martie 2017
de fapt mai exact 2009-2014
R, 3 martie 2017
"Eu consider că vorbim de ceva ce nu poate fi despărţit" si unde este atunci sfintul din logo-ul din 2010 ?? www.sepsiszentgyorgy.info/images/stories/blogs/2012/SzGyN/Kulturkert/szgyn_logo.jpg
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.