ACTUALITATE 18 aprilie 2012

Zilele Sfântu Gheorghe 2012. Programe variate și multă distracție la Cortul de Tineret

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Anul acesta locul de adunare al tinerilor, deja celebrul Cort de Tineret, va fi amplasat în centrul orașului, în curtea Primăriei. Programele din cort sunt organizate în colaborare de asociații de tineret române și maghiare și au fost date publicității de către coordonatorii Mădălin Guruianu și Székely Róbert.

Universitățile își prezintă ofertele

Extensia din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai”, Universitatea „Sapientia” din Miercurea Ciuc și Universitatea din Cahul, Republica Moldova vor fi reprezentate la Cortul de Tineret, unde doritorii vor putea participa la dezbateri tematice, conferințe, workshop-uri, iar liceenii din anii terminali vor afla și care sunt secțiile unde se pot înscrie pentru continuarea studiilor.

Biblioteca Vie

Sportiv cu dizabilități, politician, actor, jurnalist, pensionar sau sportiv tocilar – iată doar câteva dintre cărțile vii care vor putea fi închiriate de către cititori. Cărțile vor putea fi alese dintr-un catalog, iar cititorul poate citi o carte timp de 40 de minute, timp în care „cartea vie” va povesti aspecte din viața profesională. Nu este vorba de un citit pasiv, se pot pune întrebări, iar în cazul în care cineva dorește o recitire a unei cărți, o poate reînchiria.

Petreceri, concursuri, expoziții

Tinerii își pot arăta talentele în materie de cântat la karaoke show, dar își pot vedea şi idolii în carne și oase, întrucât vor fi sesiuni de autografe, dar și discuții cu artiști precum Felicia Filip, sau trupele Taxi și Iris.

Concursul Treasure Hunt îşi așteaptă şi în acest an echipele participante. Acestea trebuie să fie compuse din trei membri, fete și băieți, iar după o primă probă scrisă, concurenții vor porni într-o aventură de câteva ore prin oraș, în căutarea indiciilor pentru rezolvarea probei. Echipele câștigătoare vor primi cupe și medalii. În Cortul de Tineret va avea loc și o expoziție de fotografie, dar nu vor lipsi nici bunătățile culinare, așadar pare că avem toţi parametrii unei ediții de succes a „oazei tinerilor” din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.