ACTUALITATE 6 iulie 2018

Zilele Comunei Zagon depind de Guvern

de Geanina Lupșa | 3119 vizualizări

Evenimentul va fi organizat în acest an, în cazul în care va avea loc o rectificare bugetară

Sărbătoarea numită „Zilele Comunei Zagon” va fi organizată în acest an doar în cazul în care Guvernul își va ține promisiunea și va face o rectificare de buget, potrivit primarului Kis Josif.

Edilul comunei ne-a precizat că organizarea unui astfel de eveniment necesită un buget destul de mare, întrucât localnicii aparțin mai multor etnii, respectiv români, maghiari și rromi, iar programul trebuie să fie diversificat, pentru fiecare etnie în parte. Astfel, Zilele Zagonului depind de promisiunea Guvernului, iar dacă vor exista, într-adevăr, rectificări de buget, sărbătoarea urmează să fie organizată.

„Dacă se va ține de cuvânt Guvernul nostru, cum că va fi rectificare de buget, Zilele Zagonului vor fi organizate, dacă nu...Îmi pare foarte rău pentru că nu toată lumea înțelege treaba aceasta, mai ales cetățenii din comună, dar fără bani să faci Zilele Zagonului nu se poate. Trebuie minimum trei feluri de programe, pentru că sunt aici trei etnii, români maghiari și cei de etnie rromă, iar asta necesită mulți bani”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, primarul comunei Zagon, Kis Josif.

Cea mai recentă ediție a Zilelor comunei Zagon a fost organizată în anul 2016 și a cuprins un program diversificat: spectacole, concursuri sportive și gastronomice.

Programul artistic a cuprins ansambluri de dansuri populare, școli și grădinițe din localitate, solistele de muzică populară românească, surorile Elena și Maria Istrate sau Jocó Junior și Felszegi Annamari.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.