ACTUALITATE 11 martie 2011

Zeci de reclamaţii la OPC pe tema lipsei de ton din telefoane

de Monica Vrânceanu | 128 vizualizări
Romtelecon promite schimbarea tehnologiei pentru stoparea efectelor furturilor de cablu Conducerea Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a primit în ultimele luni mai multe reclamații din partea abonaților Romtelecom care, în urma furturilor de cabluri, au rămas fără ton la telefonia fixă. Potrivit directorului coordonator al OPC Covasna, Magdalena Rigo, abonații Romtelecom au început să sesizeze OPC cu privire la problemele din rețeaua de telefonie fixă încă din vara anului trecut

Romtelecon promite schimbarea tehnologiei pentru stoparea efectelor furturilor de cablu

Conducerea Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a primit în ultimele luni mai multe reclamații din partea abonaților Romtelecom care, în urma furturilor de cabluri, au rămas fără ton la telefonia fixă.

Potrivit directorului coordonator al OPC Covasna, Magdalena Rigo, abonații Romtelecom au început să sesizeze OPC cu privire la problemele din rețeaua de telefonie fixă încă din vara anului trecut, reclamațiile înmulțindu-se odată cu creșterea numărului de furturi. Potrivit lui Rigo, oamenii au reclamat imposibilitatea de a utiliza telefonul fix, cerând să fie scutiți de la plata facturii pe perioadele în care nu au beneficiat de ton în receptor. Din datele oferite de OPC Covasna reiese că cele mai multe reclamații au venit din partea oamenilor care nu au telefoane mobile, în general persoane vârstnice care locuiesc în sate sau zone izolate, unde telefonia mobilă nu are acoperire, persoane a căror unică legătură cu lumea exterioară era telefonul fix. Din cercetările efectuate de OPC a reieșit că Romtelecom a intervenit de fiecare dată în cazul cablurilor furate, însă cazurile de acest gen s-au înmulțit atât de mult încât nici cei de la societatea de telefonie nu mai fac față în intervenții.

Pentru că furturile cablurilor, care ajung apoi să fie vândute de hoți în diverse centre de valorificare a fierului vechi, au provocat Romtelecom pagube de mii de euro la noi în județ, societatea a decis să nu mai înlocuiască aceste cablu cu cupru ci să schimbe sistemul în sensul realizării unor linii telefonice cu fibră optică ori cu legătură radio prin satelit. Directorul Diviziei Operațiuni Transilvania al Romtelecom, Marius Cirebea, a declarat că este inutil să se meargă pe aceeași tehnică a cablurilor cu cupru, deoarece acestea îi atrag pe hoții cărora nu le pasă că abonații rămân în urma lor fără nicio legătură cu exteriorul. În acest context, Marius Cirebea a arătat că Romtelecom prioritizează județul Covasna, grav afectat de furturile de cabluri, astfel că aici se va înlocui, în prima jumătate a acestui an, 80% din rețea; potrivit lui Cirebea, rețeaua de telefonie și cea de Internet vor fi înlocuite fie cu fibră optică fie cu legătură prin satelit.

Polițiștii covăsneni raportează aproape săptămânal cazuri de furturi de cabluri ale telefoniei fixe aparținând Romtelecom, cele mai grav afectate zone ale județului fiind Dobârlău, Vâlcele, Catalina, Cernat, precum și localitățile rurale dimprejurul municipiului Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.