ACTUALITATE 12 iulie 2017

Zece posturi de rezerviști voluntari la Centrul Militar Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2304 vizualizări

Centrul Militar Județean Covasna anunță că luni, 10 iulie, a început prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari ai Armatei Române. Pentru anul în curs, în județul Covasna sunt disponibile 10 posturi pentru soldați/gradați rezerviști voluntari.

La aceste înscrieri pot participa persoane indiferent dacă au sau nu experiență militară anterioară (stagiu militar) sau dacă sunt sau nu angajați în mediul civil.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie absolvenți cel puțin ai învățământului general obligatoriu; să nu împlinească vârsta de 51 de ani înainte de data semnării primului contract.

Selecția constă în probe psihologice, fizice și examinare medicală.

„Candidații se vor prezenta la sediul Centrului Militar unde vor fi informați cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, respectiv unitatea militară unde urmează să susțină probele de selecție, unitatea militară unde urmează să țină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire inițială (dacă este cazul). De asemenea, candidații fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile și specialitățile militare pentru care aceștia prezintă aptitudini”, arată comunicatul de presă trimit de Centrul Militar Județean Covasna.

Rezerviștii voluntari vor fi și remunerați pentru serviciile oferite, arată un comunicat oficial transmis prin intermediul Facebook.

„Menționăm că soldații și gradații rezerviști voluntari, recrutați în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă față de cea a soldaților și gradaților profesioniști în activitate.

În timp ce rezerviștii trebuie să fie prezenți la unitate doar în perioadele de instruire și de îndeplinire a misiunilor, atunci când sunt chemați, având grad în rezervă, militarii profesioniști sunt prezenți zi de zi în unitatea militară în care sunt angajați.

În perioada în care sunt chemați la unitate, rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției militare pe care o ocupă, iar în restul timpului, li se acordă 10% din salariul funcției militare pe care o au ca rezerviști. Primul contract se încheie pe o perioadă de 4 ani”, arată această sursă.

Detalii suplimentare pot fi solicitate de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00 la sediul Centrului militar județean Covasna din Sfântu Gheorghe, de pe strada Kós Károly nr. 3 sau la numărul de telefon 0267 311 209, dar și online, pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, www.mapn.ro și pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.