ACTUALITATE 20 martie 2014

Youvenis va cânta pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 71 vizualizări

Îndrăgita trupă Youvenis Group din Întorsura Buzăului va încânta publicul la ediția din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe. Tinerii vor urca pe scena B a festivalului duminică 4 mai de la ora 19:30 – au declarat organizatorii evenimentului.

Grubisics Levente și Dancs Zsolt au spus joi că programul acestei ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe este definitivat, și de vineri va fi disponibil pe site-ul festivalului. În afară de Youvenis Group, organizatorii au mai anunțat câteva nume care vor urca pe scenă de zilele orașului, printre care se numără trupa Bikini din Ungaria, dar și Fanfara „Kováts András” de la Reci, care va interpreta bucăți de musical alături de Dancs Annamari și Szabó Dávid, artiști recunoscuți atât în țară, cât și în Ungaria. Concertul lor va avea loc pe data de 4 mai de la ora 17:30 pe scena „Autoliv”.

„Programul este definitivat, mici modificări vor mai interveni, dar acestea nu mai țin de noi, mai pot apărea evenimente organizate de alții, pe care le vom include în programul Zilelor Sfântu Gheorghe” – a declarat directorul festivalului, Grubisics Levente.

Acesta a mai spus că în ceea ce privește comercianții care doresc să vândă cu ocazia zilelor orașului (alții decât artizanii și meșterii populari), se vor putea înscrie la licitație în perioada 1-10 aprilie, detaliile acestei proceduri, precum și prețurile vor fi comunicate săptămâna viitoare, când Consiliul Local Sfântu Gheorghe va adopta o hotărâre în acest sens. Cert este că vor fi scumpiri pentru comercianți faţă de anii trecuţi, de la 30% la 100%, însă acest lucru va fi stabilit de Consiliul Local.

În ceea ce privește târgul de artizani și meșteri populari, aici au început deja înscrierile, taxa de participare este de 100 de lei, iar anul acestea vor fi disponibile în jur de 200 de locuri.

„Avem deja persoane care s-au înscris, ne străduim să primim pe toată lumea. Anul trecut am avut 160 de participanți, dar anul acesta vor fi mai mulți pentru că am primit mai mult loc de la organizatori. Târgul de Zilele Sfântu Gheorghe este primul din sezon, așadar nu e de mirare că meșterii populari și artizanii ne iau cu asalt. Putem spune că târgul de Zilele Sfântu Gheorghe este probabil cel mai mare târg meșteșugăresc din zonă” – a declarat organizatorul Veres Ferenc.

Acesta a menționat că la târg vor fi primiți doar cei care aduc marfă confecționată manual de ei, și sunt admise doar corturile albe. Cei care nu respectă regula, vor fi excluși în următorii ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.