ACTUALITATE 3 aprilie 2016

Weekend sportiv covăsnean cu Miodrag Belodedici

de Sever Ioan Miu | 279 vizualizări

Weekendul sportiv a fost marcat de prezenta legendarului Miodrag Belodedici, invitat la Sfântu Gheorghe în cadrul cupei „Ștefan Miu“. Tot la fotbal,  Nemere Ghelința a câștigat meciul cu cea de-a treia clasată a ligii a IV-a județene, Păpăuți.

Belodedici: „Fotbalul din România a început să scârțâie“

Miodrag Belodedici a venit pe 2 și 3 aprilie la Sfântu Gheorghe  pentru a participa la Cupa „Ștefan Miu“. Cupa s-a desfășurat  pe terenul artificial „Hokey Club” (Baroque) și a fost dedicată sprijinirii fotbalului în rândul copiilor.  Belodedici a înmânat medalii, diplome și premii echipelor câștigătoare, precum și celor mai buni portari, jucători și golgheteri și a dat autografe. Turneul a fost organizat de asocia­ția de A.S. Atletico „Steaua“, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna.

„Cred că e a treia oară când vin, fiind  invitat de Lazăr Mihail, antrenor la Atletico „Steaua" și de prietenii care au organizat acest turneu. Când pot, sunt prezent la autografe, pe diplomă este poza mea și sunt obligat să vin ca să reprezint această competiție“, a declarat, râzând, Belodedici. „Astfel de oameni ne trebuie, să aibă inițiativă și să se ocupe de copiii aceștia, cărora le place să joace fotbal. Dacă pot să joace toată ziua, toată ziua sunt pe teren“, a adăugat  Miodrag Belodedici.

„Și anul trecut și anul acesta sunt talente. Am văzut copii care știu să se miște cu mingea, se vede că au talent nativ.  Acum, noi cei mai în vârstă trebuie să ne organizăm mai bine să le dăm posibilitatea să crească mai bine“, a mai spus Belodedici. „Fotbalul din România a început să scârțâie, echipele nu prea-s interesate să facă selecție, să le dea de mâncare la copii, că e nevoie și să-i hrănească. Cluburi ca Steaua București, ca Dinamo, ca Astra ar trebui să se intereseze mai mult ca să crească. Ne gândim numai la performanță, la titluri. Cu banii cu care îi putem crește ne-am dus în Europa să căutăm jucători străini. Suntem prezenți în Europa, în Champions League, dar copiii merg tot mai jos și dispar și asta e o problemă mare“, a încheiat fostul internațional.

Rezultatele Cupei „Ștefan Miu“

La categoria copiilor născuți în 2005, a fost o singură grupă, clasamentul fiind următorul: Moacșa, locul III, KSE Târgu Secuiesc, locul II, Atletico Steaua 1, locul I. La această categorie, golgheter a fost Király Nándor, de la Moacșa, cel mai bun jucător, Timar Ákos, de la KSE, iar cel mai bun portar, Csiki Botond de la Atletico Steaua 1.

La categoria 2006, au fost două grupe. În grupa A, clasamentul a fost ACS Tâmpa (III), KSE Târgu Secuiesc (II) și Râșnov 2 (I), iar în grupa A, primele trei clasate au fost KSE Futsal (III), Râșnov 1 (II), respectiv AS Sport For All Covasna (I). Finala mică, jucată de  KSE Târgu Secuiesc cu Râșnov 1, a fost câștigată de KSE cu 3-1. În finala mare, Sport For All a câștigat meciul cu Râșnov 2, la un gol diferență. Golgheter la categoria 2006 a fost Száz Veres Márk de la Sport For All, cel mai bun jucător, Bogdan Bratu, de a Râșnov1, iar cel mai bun portar, Fábian Győző de la KSE Târgu Secuiesc.

 

La 2007, la grupa A, locurile au fost ocupate de Kids Tâmpa (III), Tâmpa 2 (II) și Colțea 2, pe locul I. La grupa B, primele trei echipe clasate au fost Râșnov 2 (III), Futsal TG (II) și Tâmpa 1 (I). Finala mică a fost disputată între  Tâmpa 2 și KSE Futsal Târgu Secuiesc, fiind câștigată cu 1-0 de Tâmpa 2. În finală, Colțea 2 a făcut egal cu Tâmpa 1. Loviturile la 7 metri au decis campioana, Tâmpa 1. Golgheterul a fost Chiper Călin de la Colțea II, cel mai bun jucător, Varga Norbi de la KSE Futsal și cel mai bun portar, Buss Liam de la Tâmpa I.

La categoria 2009, primele trei poziții au fost ocupate de Tâmpa (III), Râșnov 2 (II) și Râșnov 1 (I). Cel mai bun portar a fost Rău Cristian de la Tâmpa, iar cel mai bun golgheter, David Caba, de la Râșnov 1. „A fost cel mai reușit cel mai reușit turneu pe județ“, a declarat antrenorul Lazăr Mihail.  Cupa „Ștefan Miu“ înseamnă un nume nou pentru Cupa Tinere Speranțe, organizată în 2015 și 2014.

„Echipa lui Belodedici“, câștigătoare

Printre numeroasele momente memorabile ale cupei s-a numărat și meciul disputat între echipa Atletico „Steaua“, în care a fost „încadrat“ și Belodedici, şi o selecţionată a antrenorilor locali. După un 4-4 din care două goluri au fost ale lui Miograd Belodedici, au urmat loviturile de la 7 metri. După lovituri, Atletico „Steaua“ a câștigat amicalul cu 4-2, unul dintre goluri fiind înscris de fostul fundaș al Naționalei.

Liga a IV-a: Nemere Ghelința, victorie cu a treia clasată

În liga a IV-a județeană, meciul de sâmbătă dintre lidera clasamentului, Nemere Ghelința, și echipa de pe poziția a treia, Păpăuți, s-a terminat cu scorul 1-0 pentru Ghelința. Tot sâmbătă, meciul dintre Belin și Perko Sânzieni s-a terminat în 0-0, în timp ce KSE Târgu Secuiesc a învins Avântul Ilieni cu 2-1. Rezultatele celorlalte meciuri de duminică: Cernat-Baraolt, 5-0; Venus Ozun-Brețcu, 1-1; Oltul Chilieni-Progresul Sita Buzăului 8-0. Meciul dintre Prima Brăduț și Ojdula nu s-a mai disputat, întrucat Ojdula nu s-a mai prezentat la joc.

Dozsa Dalnic, din nou lider în liga a V-a

Pentru Covasna, bucuria primului loc în liga a V-a a ținut o partidă. Dozsa Dalnic și-a recuperat duminică poziția fruntașă, trecând de covăsneni cu 3-1. În singurul meci de sâmbătă, Sugo Bățanii Mari a obținut 3-5 cu Sepsi OSK II. Iată și rezultatele celorlalte partide: Reci-Spartacus Hăghig, 7-1; Ciucașul Întorsura Buzăului-Arcuș, 3-0; Progresul Chichiș-Bodoc, 0-2.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.