ACTUALITATE 19 aprilie 2017

Voluntarii „Be Free”, din nou alături de comunitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 2290 vizualizări

Dacă pentru unii sărbătorile pascale se reduc la minivacanță și la mâncare din belșug, pentru alții acestea sunt un motiv în plus de a face fapte bune și bucurii celor mai puțin norocoși. Cel din urmă este și cazul tinerilor din zona Buzaielor, membrii în Grupul de inițiativă „Be Free”, care nu ratează niciun moment șansa de a transforma comunitatea din care fac parte într-un loc mai bun.

Cu ocazia Paștelui, aproape fiecare din cei 25 de voluntari s-au implicat într-o campanie umanitară „ad-hoc”. Trei zile le-a luat tinerilor să se organizeze și să colecteze haine, jucării, caiete, cărți și încălțăminte, pe care mai apoi le-au împachetat și distribuit către cinci familii din zona Buzaielor.

„Cam toți voluntarii au fost implicați în proiect, unii au venit doar cu idei, alții au și ajutat. Mereu lucrăm ca o echipă și ne ajutăm chiar dacă timpul nu este în favoarea noastră. Am donat haine, jucării, caiete, cărți și încălțăminte. La sfârșitul acestei activități am rămas foarte surprinsă deoarece într-un timp destul de scurt aș zice eu, trei zile, am reușit să strângem un număr foarte mare de obiecte. Beneficiarii au fost familii din Întorsura Buzăului și din împrejurimi cu mai mulți copii, pentru care noi am considerat că hainele, alimentele, rechizitele sau jucăriile vor fi cadouri frumoase, care vor fi primite cu bucurie. De ajutorul nostru au beneficiat cinci familii. În plus, am păstrat o parte din bunuri pentru a le putea duce unor familii din Floroaia Mică”, ne-a declarat Ioana Hermenean, coordonatoarea campaniei „Sharing is caring” (din engl. Împărtășind dovedești că îți pasă).

Festival de vară pentru tinerii covăsneni

Așa cum ne-au obișnuit, voluntarii din grupul „Be Free” sunt în continuare pe poziții și promit o mulțime de evenimente, unele dintre ele chiar și județene.

„Pentru anul acesta am pregătit câteva evenimente mai mari, județene și altele locale pentru tinerii de aici. Dorim să organizam un festival în vară pentru tineri cu jocuri și diferite activități în aer liber. Avem două proiecte pe care le vom lansa în curând, legate de comunitate și menținerea vie a tradițiilor românești. Pe viitor planul cel mai clar pentru noi este să ne bucurăm de fiecare clipă pe care o petrecem făcând lucruri frumoase și să continuăm să credem în noi și în ideile noastre”, ne-a mai spus tânăra Bianca Crăciun, care a înființat organizația tinerilor din zona Buzaielor.

Be free

Libertatea tinerilor de a gândi

În repetate rânduri am precizat, și o vom face în continuare, că implicarea tinerilor în activități de voluntariat nu poate să aducă decât beneficii pentru toată lumea; în primul rând pentru ei înșiși, dar și pentru întreaga comunitate din care fac parte. Același lucru ni-l confirmă și membrii grupului „Be Free”.

„Pentru mine, Be Free înseamnă eliberarea de orice stres, și după cum spune și numele, îmi dă libertatea de a gândi, de a veni cu idei, de a alege. Îi încurajez pe toți elevii care au oportunitatea să intre într-o astfel de organizație să o facă, pentru că îi va dezvolta din foarte multe puncte de vedere”, spune Ioana Hermenean, completând că acțiunea umanitară pe care a coordonat-o de Paște a responsabilizat-o și mai mult. „Am învățat din această experiență să țin o responsabilitate pe umeri, și cred că și acest lucru este foarte important, am învățat cât de bine te poți simți când dăruiești”, a subliniat aceasta.

De la sfârșitul anului trecut, voluntarii „Be Free” au adoptat un sistem care permite fiecăruia dintre membri să devină coordonatorul unei activități, astfel că de această dată Ioana Hermenean a avut șansa să fie un lider al faptelor bune. „Am vrut să fiu coordonatorul acestei acțiuni deoarece am fost extrem de încântată de această campanie. Nu pot spune că a fost foarte greu să fiu coordonatorul activității pentru că până la urmă noi suntem cu toții o echipă și ne ajutăm foarte mult reciproc”, ne-a mai spus aceasta.

„Este important ca tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat pentru că acestea contribuie la dezvoltarea lor în primul rând și apoi a celor din jur. Participând la astfel de activități și făcând voluntariat creezi comunitatea potrivită pentru beneficiile pe care tu le vrei pentru viitorul tău și al celor dragi”, ne-a explicat și Bianca Crăciun.

Cel mai activ grup de inițiativă din județul Covasna

Tinerii din „Be Free” s-au remarcat încă de la înființare, respectiv de la începutul anului 2016, cu o mulțime de activități, de la campanii umanitare, la târguri de cărţi, proiecţii de filme în sală sau în aer liber, drumeţii, campionate de baschet, seri de jocuri şi până la acţiuni de bătaie cu apă în zile toride de vară: orice pentru a aduce o schimbare pozitivă în comunitate. Munca lor nu a rămas fără răsplată, astfel că în cadrul Balului Voluntarilor din județul Covasna, organizat de Centrul de Voluntariat HITI anul trecut în 3 decembrie, „Be Free” a obținut, confirmăm că pe bună dreptate, titulatura de „cel mai activ grup de inițiativă din județul Covasna”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.