ACTUALITATE 1 februarie 2013

Voltaj la Zilele Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 86 vizualizări

Organizatorii au început deja pregătirile pentru evenimentele din perioada 20-28 aprilie.

Voltaj la Zilele Sfântu GheorghePrimăria Sfântu Gheorghe a început deja organizarea Ediţiei 2013 a Zilelor oraşului şi, aşa cum s-a întâmplat în utlimii ani, responsabili de acest eveniment sunt Grubicics Levente şi Dancs Zsolt. Potrivit celor doi, 70% din programul Zilelor a fost deja finalizat, iar evenimetul, care va avea loc între 20 şi 28 aprilie, are şi un site propriu – www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro.

În acest an, unul dintre cele mai aşteptate concerte în cadrul Zilelor va fi cel al trupei Voltaj, organizatorii negociind cu membrii formaţiei participarea lor la eveniment încă de acum doi ani. Printre formaţiile care vor mai urca pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe se numără Popa’s Band – un cover band al cărui baterist este originar din Sfântu Gheorghe, Ladany Bene 27 – una dintre cele mai renumite şi îndrăgite formaţii din Ungaria, cunoscută pentru muzica reggae, şi Neoton Familia – formaţie pop-rock maghiară, apreciată şi cunoscută internaţional. În ceea ce priveşte muzica, organizatorii păstrează încă secret un nume mare care va concerta la Sfântu Gheorghe, aşa cum fac deocamdată şi în ceea ce priveşte trupa de teatru românesc pe care o vor aduce aici cu o reprezentaţie celebră. În ceea ce priveşte teatrul maghiar, la Sfântu Gheorghe va ajunge şi o renumită trupă din Budapesta, care va prezenta prima punere în scenă a bestseller-ului lui Avery Corman, „Kramer contra Kramer”.

Pentru a afla dorinţele celor din Sfântu Gheorghe asupra artiştilor pe care i-ar dori pe scena Zilelor, organizatorii au lansat şi un sondaj pe site-ul de socializare Facebook; cei mai mulţi dintre cei care şi-au exprimat sugestiile au arătat că şi-ar dori invitarea unor artişti care au evoluat de-a lungul timpului în cadrul X-Factor din Ungaria.

Promovarea turismului şi produselor tradiţionale

În ceea ce priveşte restul organizării Zilelor, Grubicics Levente a arătat că se doreşte o ediţie şi mai bună decât cea de anul trecut, mizându-se pe promovarea turismului şi produselor tradiţionale specifice zonei. În context, se vor derula de-a lungul evenimentului o serie de campanii publicitare menite să atragă atenţia asupra unicităţii zonei noastre.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va aloca pentru ediţia din acest an aceeaşi sumă din 2012, adică 300.000 de lei, în vreme ce bugetul total a fost estimate la 900.000 de lei, astfel că restul banilor vor trebui atraşi din contractele cu comercianţii şi din eventuale sponsorizări. Tocmai din această cauză, organizatorii nu vor putea renunţa la aşa-zisul „Târg industrial” din zona centrală a oraşului – pentru că foarte mulţi bani vin tocmai de la comercianţii care închiriază spaţii pentru a se afla acolo în perioada Zilelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.