ACTUALITATE 28 martie 2014

Voie bună și mulți participanți la Teatrul pe două roți [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 154 vizualizări

Peste 150 de persoane – actori sau simpli iubitori ai artelor și sportului, au participat joi după-amiază la Teatrul pe două roţi – un eveniment care a pus actorii pe biciclete. În plus, momentul a fost completat de prezentarea a diverse costume, astfel că mulţi participanți au dat viață diverselor personaje mai mult sau mai puțin cunoscute, în vreme ce alții au impresionat prin măști deosebite. Actorii și cei care i-au susținut direct pe biciclete au plecat din fața Teatrului, au făcut turul orașului până în Zona Gării, iar apoi au revenit la locul pornirii. Între timp, elevi ai Liceului de Artă „Plugor Sándor” au oferit sesiune de pictură pe faţă, unde doritori au fost mai ales copiii.

„Mi se pare o acțiune inedită, care arată încă o dată că la Sfântu Gheorghe se întâmplă lucruri. Mă face să mă simt bine, oamenii s-au mobilizat și mi-am spus să mă alătur și eu actorilor”, ne-a spus Elena, o tânără cu mască de Arlechino, venită să pedaleze alături de artiști.

„Cred că e ceva frumos, nu am mai văzut așa ceva – e o adevărată paradă a culorilor și personajelor. În plus, faptul că promovează teatrul și ciclismul totodată e inedit, poate astfel vor da și un semnal de alarmă și vor mai ieși din casă și cei de peste 50 de ani, care de obicei se retrag, nu mai fac sport și nu mai participă la astfel de evenimente. Pe mine mă bucură să văd asta”, ne-a spus Ioan, un tânăr care, deși se afla în trecere, s-a decis să aștepte revenirea convoiului de biciclete.

Cu toate acestea, prea mulți curioși nu a adunat evenimentul în sine – majoritatea oamenilor s-a uitat, a zâmbit și a plecat mai departe. La rândul lor, actorii au spus că deși acțiunea în sine i-a solicitat, deoarece cei mai mulți dintre ei se aflau între repetiții și spectacole, le-a și plăcut, mai ales că ieșirea în soarele după-amiezii le-a făcut bine. Artiștii au mărturisit că pe viitor ar mai dori să ia parte la astfel de acțiuni, mai ales dacă tot mai multă lume ar decide să li se alăture.

Teatrul pe două roți a fost o acțiune cuprinsă în programul dedicat Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită ieri cu o mulțime de alte evenimente la Sfântu Gheorghe. Ziua Internaţională a Teatrului este sărbătorită începând cu anul 1962, în urma hotărârii adoptate la Congresul Mondial de la Viena al Institutului Internaţional de Teatru, în memoria zilei în care se deschidea stagiunea „Teatrului Naţiunilor” din Paris, în 1957.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.