ACTUALITATE 15 octombrie 2013

Videoclip pentru prevenirea accidentelor rutiere

de Székely Emőke | 97 vizualizări

Compartimentul de Prevenire din cadrul IPJ Covasna a realizat un videoclip menit să sensibilizeze șoferii și pietonii. Scopul este reducerea numărului de accidente rutiere, iar inițiatorii proiectului speră ca filmulețul să aibă succes.

„Deocamdată avem reacții pozitive vizavi de videoclip, nu am primit comentarii negative, așadar cred că este un lucru apreciat de cei care îl văd. A fost o inițiativă a noastră, videoclipul l-am realizat cu resurse proprii, noi am fost și actori, și regizori, și producători” – a declarat șeful Secției de Prevenire, Tóth Sigismund.

Filmulețul poate fi vizionat pe pagina de Facebook a IPJ Covasna.

Statisticile arată că în primele 9 luni ale anului s-au produs 66 de accidente grave soldate cu decesul a 12 persoane, rănirea gravă a 67, respectiv rănirea uşoară a altor 33 persoane. Din totalul de 66 accidente grave, 10 au fost produse pe fondul abaterilor săvârşite de pietoni, reprezentând un procent total de 15,15% din total.

„În vederea reducerii riscului rutier asociat acestei categorii de participanţi la trafic, la nivelul judeţului Covasna vor fi organizate, în perioada 14 – 27 octombrie, acţiuni zilnice pe linia disciplinării pietonilor” – spune Tóth.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.