ACTUALITATE 20 aprilie 2018

VIDEO Șoferii care parchează ostentativ pe trotuare, desființați de autoritățile locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1350 vizualizări

Primarul a vorbit despre campania Poliției Locale de a elibera trotuarele de mașini

Primarul Antal Árpád a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va accepta ca trotuarele din municipiu să fie ocupate abuziv de mașinile parcate ilegal. Declarația vine în contextul campaniei Poliției Locale din Sfântu Gheorghe de a elibera trotuarele, inițiată încă de săptămâna trecută.

„Primarul nu va veni cu locuri de parcare pentru că  nu am unde să fac locuri de parcare. Vrem să avem mașini, vrem să trăim între blocuri, trebuie să avem atâtea mașini câte locuri sunt. Trotuarele sunt pentru pietoni. Acolo unde se poate parca parțial pe trotuar se poate, dar nu pot să îi accept pe cei care parchează mașinile ostentativ, pot spune, pe trotuar. Deci parchează  în așa fel încât nici nu poți să treci pe jos, nu să treacă cineva cu căruciorul de copii și așa mai departe”, a spus Antal Árpád, care a precizat că astfel de acțiuni specifice vor avea loc săptămânal.

Acesta a spus totuși că primăria a început procedurile de amenajare temporară a unei parcări în strada Șoimului, în locul unei case care a fost recent demolată.

„Încercăm să modernizăm parcările dintre blocuri, este prioritate, dar cred că toată lumea vrea să rămână și spațiu verde. Nu avem cum să construim între blocuri parcări supraetajate. O parcare supraetajată costă între 10.000 și 15.000 de euro. Când și cine va plăti? Dacă cineva are inițiativa să construiască parcare supraetajată, eu dau autorizație de construcție cu mare drag, dar eu nu pot să construiesc ceva care nu se amortizează pentru oraș”, a concluzionat primarul din Sfântu Gheorghe, precizând totodată că în momentul de față problema lipsei locurilor de parcare nu își găsește rezolvare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.