ACTUALITATE 16 decembrie 2014

Victor Ponta renunță la titlul de Doctor

de Covasna Media | 132 vizualizări

Victor Ponta a postat marți pe contul de Facebook o scrisoare în care anunță că renunță la titlul de doctor în drept. Titlul a dat naștere în 2012 unei ample controverse, întrucât premierul a fost acuzat că a plagiat. Victor Ponta a negat însă constant aceste acuzații. Acum spune că trebuia să renunțe la titlu mai de mult și își anunță intenția de a se înscrie la un nou titlu de doctorat.

Iată ce scrie Victor Ponta pe contul său de Facebook:

„Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector,

Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,

Victor Ponta"

Universitatea București îi răspunde premierului

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, i-a răspuns, marți, premierului Victor Ponta, care îi transmisese o scrisoare în care anunța că renunță la titlul de doctor în drept. Rectorul îl asigură pe premier că va întreprinde toate demersurile legale necesare pentru a da curs solicitării.

Pe de altă parte, rectorul Mircea Dumitru spune că apreciază „sinceritatea tonului” folosit de premier în scrisoare, precum și buna-credință cu care ia în considerare, acum, demersul Universității din București și decizia Comisiei de Etică din 2012. Cele două instanțe au ajuns la concluzia că Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat și ceruseră retragerea titlului de doctor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 16 decembrie 2014
Adica, Ponta cel viteaz si arogant de dinainte de prezidentiale recunoaste ca a plagiat! Un plagiator in fruntea Guvernului Romaniei! Intrebare: daca ar fi castigat alegerile prezidentiale, Victor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.