ACTUALITATE 17 noiembrie 2014

Victor Ponta rămâne premier

de Covasna Media | 165 vizualizări

Răspunsul lui Ponta pentru pesediştii care cer demisii: Trebuie să avem înţelepciunea să tăcem o perioadă. Sunt hotărât să rămân în funcţia de premier

Cum la câteva ore de la pierderea alegerilor, mai mulţi pesedişti au cerut demisii ca urmare a eşecului electoral, Victor Ponta le-a transmis acestora, de la Parlament, nu de la partid, că trebuie să aibă „înţelepciunea” să tacă o perioadă, amânând analiza peste două săptămâni.

Mai mult, susţinând că a înţeles mesajul pe care electoratul i l-a transmis duminică, Ponta a spus din nou că nu renunţă la şefia Guvernului şi vrea să aibă un dialog cu preşedintele ales, Klaus Iohannis.

Cred că electoratul ne-a dat un mesaj puternic. Cred că trebuie să avem înţelepciunea să tăcem din gură o perioadă şi să ne gândim ce trebuie schimbat. Negoiţă şi Vanghelie au pierdut foarte rău. Să avem toţi decenţa şi bunul simţ de a tăcea. (...) Peste o săptămână-două, după ce ne gândim bine de tot, împreună cu Liviu Dragnea, omul alături de care am făcut echipă şi am câştigat, putem să tragem concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia pe care oamenii o aşteaptă, nu direcţia pe care o vor unii lideri. După două săptămâni, după ce ne gândim, putem să tragem concluzii”, a spus Ponta.

Premierul a susţinut că nu va renunţa la guvernare, mai ales că, a comentat el, „ACL încă nu are o echipă guvernamentală care are un program care să ne asigure stabilitate şi predictibilitate”.

„Îmi exprim dorinţa de dialog cu dl preşedinte Iohannis”, a spus el, adăugând că „aşa cum noi respectăm votul dat ieri, românii au votat în 2012 pentru o coaliţie de guvernare şi un Guvern şi ne-o vom face în continuare. Atâta timp cât am sprijinul coaliţiei sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 18 noiembrie 2014
Ipocritul Ponta nu se dezminte nici acum! Uitati-va ce "disponibil" este acum sa dialogheze cu Dl Presedinte Johannis acelasi Johannis pe care l-a umilit efectiv in dezbaterile de la TV! Rusine, citeste integral
Zarurile au fost aruncate :), 17 noiembrie 2014
...foarte bine ca ramane Ponta. Casele de bani le-a golit, a facut pomeni electorale in dreapta si in stanga. Fara bani, un nou guvern n-ar rezista mult, iar bugetul pentru 2015 nu e inca pe masa. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.