ACTUALITATE 16 iunie 2017

Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1764 vizualizări

UPDATE: În declarațiile sale de vineri seară, fostul premier al României, actualul secretar general al Guvernului, Victor Ponta a declarat că funcția oferită de premierul în exercițiu, Sorin Grindeanu, este una temporară.

În următoarele zile trebuie să ţinem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, torpilată de o decizie politică greşită luată de domnul Dragnea. Cunosc administraţie centrală ca să îl pot sprijini pe premier. (...) Dacă moţiunea de cenzură, pe care sunt convins că nu doar eu, ci şi alţi parlamentari nu o vor vota, trece atunci până la numirea unui nou prim-ministru trebuie asigurată funcţionarea Guvernului. (...) Vă amintesc că au fost perioade de interimat şi de trei luni. Nu poţi să închizi Guvernul când vrea domnul Dragnea", a declarat Victor Ponta, potrivit News.ro.

Știrea inițială: Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului. Decizia a fost publicată vineri seara, 16 iunie, în Monitorul Oficial şi a fost contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc, acesta din urmă fiind demis, anunță News.ro.

Decizia de înlocuire a fost luată „având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligaţia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevăzută de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei înregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum şi absenţa acestuia din cadrul instituţie", arată hotărârea din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din funcţia de şef al Secretariatului General al Guvernului (SGG). Prin acelaşi document, contrasemnat de Alexandru-Mihai Ghigiu, Victor Ponta a fost numit pentru această funcție.

„Începând cu data prevăzută la art. 1 (vineri - n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arată în ordin.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi şi vineri să contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din funcţie, iar fără semnătura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul că Regia Autonomă „Monitorul Oficial” se află în subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Sursa: News.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.