ACTUALITATE 16 iulie 2013

Vicepreşedintele CJ Covasna, Nagy Iosif: „Voi contesta în instanţă decizia ANI privind incompatibilitatea”

de Mediafax | 223 vizualizări

iosif-nagy site

Vicepreşedintele Consiliul Judeţean Covasna, Iosif Nagy, a declarat marţi că va contesta în instanţă decizia ANI privind incompatibilitatea sa, susţinând că a demisionat din funcţia de director de firmă înainte de a fi învestit la CJ.

Iosif Nagy, care se află la primul mandat de vicepreşedinte al CJ Covasna, a afirmat că a transmis ANI documentul care atestă că el, înainte de a fi învestit ca vicepreşedinte al CJ, a renunţat la funcţia pe care o ocupa la firma respectivă.

Totodată, Nagy a subliniat că nu a fost administratorul acelei societăţi, aşa cum susţine ANI, ci a ocupat postul de director pentru dezvoltare.

„Voi contesta cu siguranţă decizia ANI”, a spus el.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Iosif Nagy, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat că acesta este şi administrator al unei societăţi comerciale, a informat ANI într-un comunicat de marţi.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Iosif Nagy se află în stare de incompatibilitate începând din 25 iunie 2012, întrucât exercită, simultan, funcţia de vicepreşedinte al CJ Covasna şi administrator al SC Prelucrarea lemnului „Gerend” SRL.

Astfel, arată ANI, Nagy nu a respectat dispoziţiile legale potrivit cărora funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este incompatibilă cu cea de administrator, membru al Consiliului de Administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale.

ANI precizează că Iosif Nagy a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

„Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se mai arată în comunicat.

ANI precizează că fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

De asemenea, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Gheorg, 16 august 2013
Aceste verificări ar putea fi făcute şi de ziariştii locali prin simpla comparaţie a declaraţiilor de avere ale demnitarilor noştri locali şi judeţeni. Aşa am mai citi şi noi articole citeste integral
Ioana, 16 august 2013
Sunt convinsă că la o verificare mai aprofundată asupra funcţionarilor publici cu funcţii de decizie ar putea fi descoperite şi alte ilegalităţi precum conflictul de interese în care se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.