ACTUALITATE 9 martie 2022

Vestitorii primăverii de la Întorsura Buzăului: voluntarii „Dar din Dar de... Mărțișor”

de David Leonard Bularca | 827 vizualizări

Vestitorii primăverii la Întorsura Buzăului au fost, pentru al cincilea an la rând, voluntarii de la Centrul de Tineret din oraș, prin campania „Dar din Dar de... Mărțișor”, aflată la a V-a ediție anul acesta. Cei 25 de tineri au oferit, în perioada 1-8 martie, aproximativ 1.300 de mărțișoare doamnelor și domnișoarelor din orașul covăsnean, dar și din împrejurimi.

Coordonatorii campaniei, elevi la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Cristina Sima și David Ușurelu, sunt de părere că ediția de anul acesta a fost un real succes.

„A fost super interesant! Ne bucurăm că am avut ocazia să organizăm acest proiect care a fost un real succes. Doamnele și domnișoarele au fost extrem de încântate să primească un mărțișor, oferindu-ne un zâmbet cald și o energie pozitivă. Mulțumim tuturor celor care au donat mărțișoare, pentru că, fără ei, nu am fi reușit. Am strâns aproximativ 1.800 de mărțișoare pe care le-am împărțit, cu ajutorul celor 25 de voluntari, prin instituțiile locale, spitale, magazine, case, blocuri și așa mai departe. Ne-au mai rămas vreo 500 pentru ediția de anul viitor”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, David Ușurelu. 

„Am și confecționat, pentru prima oară în istoria campaniei, mărțișoare”

Ediția din acest an a venit și cu o noutate. Dacă până acum voluntarii strângeau mărțișoare din donații, anul acesta au și confecționat, manual, aceste mici cadouri dăruite doamnelor și domnișoarelor din oraș.

„Anul acesta campania „Dar din Dar de... Mărțișor” a fost cu adevărat o provocare ce ne-a făcut cu siguranță să ieșim din zona de confort. Totuși, acest lucru nu ne-a luat zâmbetul de pe buze, deoarece ne-a ajutat să ne depășim limitele și să învățăm să ne organizăm mai bine. Mulțumită voluntarilor, nu numai că am făcut sute de doamne și domnișoare fericite, dar am și confecționat, pentru prima oară în istoria campaniei, mărțișoare, care au ieșit foarte frumoase și au fost apreciate de toată lumea”, ne-a spus și Cristina Sima. 

Reacțiile femeilor care au primit în dar mărțișoare i-a făcut pe voluntari să fie mândrii de faptul că s-au implicat, din nou, în acest proiect.

Deși suntem în al cincilea an de campanie, m-a impresionat cel mai tare surpriza de pe fețele doamnelor cărora le-am dăruit însemnul primăverii, unele emoționându-se chiar până la lacrimi, altele având un zâmbet până la urechi, lucruri care ne-au bucurat și ne-au făcut mândri că ne-am implicat și anul acesta. Îmi doresc foarte mult și sunt convinsă că această campanie va continua mulți ani de acum înainte, pentru că merită! Nimic nu se compară cu a face pe cineva fericit printr-un lucru atât de mărunt, precum un mărțișor”, a mai declarat Cristina Sima. 

Prima ediție a campaniei „Dar din Dar de... Mărțișor” a fost organizată în 2018, iar cu inițiativa a venit profesoara de chimie Doina Pătrunjel.

De altfel, aceasta se află în continuare în sprijinul elevilor care au preluat coordonarea proiectului, după cum au ținut să precizeze Cristina Sima și David Ușurelu.

„Mulțumim doamnei Doina Pătrunjel pentru sprijinul acordat! Doamna ne-a fost un real ajutor în pregătirea campaniei. Apreciem enorm implicarea dânsei în comunitate”, au spus cei doi tineri. 

Mai multe poze cu voluntarii campaniei dăruind mărțișoare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului.

Sursa foto: Centrul de Tineret Întorsura Buzăului / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.