ACTUALITATE 7 octombrie 2013

Vasile Neagovici (Sanitas): „SMURD, o concurenţă neloială pentru Serviciul de Ambulanţă”

de Monica Vrânceanu | 245 vizualizări

Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a atacat dur reorganizarea Serviciului de Ambulanţă şi inclusiv SMURD-ul, acuzând interese ascunse în toată această chestiune. Neagovici spune că, de câţiva ani, se lucrează la o mediatizare excesivă a SMURD în defavoarea Serviciului de Ambulanţă care, culmea, în general este primul care intervine şi salvează vieţi, plus că are profesionişti mult mai bine pregătiţi.

Suntem nemulţumiţi – în Covasna cel puţin, de acel proiect tâmpit de reorganizare a Ambulanţei, un serviciu care a funcţionat foarte bine, cu costuri reduse, cu personal la limită, fără pierderi... Pentru a demisiona 4-5 oameni vin şi fac regionalizare. Ni se spune că 112 va funcţiona mai bine, că la limitele de judeţe vor reacţiona cei mai aproape – dar şi acum e exact la fel”, a declarat Vasile Neagovici.

Liderul Sanitas Covasna a ţinut să sublinieze că România este singura ţară din Europa care are două sisteme de urgenţă. Neagovici consideră că SMURD face o concurenţă total neloială, mai ales în condiţiile în care nimeni nu ştie câţi bani primeşte de la bugetul de stat, Ministerul Sănătăţii motivând că aceste informaţii nu pot fi făcute publice deoarece ţin de „siguranţa naţională”.

„Cred că se urmăresc alte lucruri, se creează o concurenţă neloială în defavoarea Serviciului de Ambulanţă. (...) Cred că ar trebui să se unifice, să fie un sistem naţional unic de urgenţă şi atât, deoarece acum salariaţii de pe Ambulanţă sunt discriminaţi. Cei de pe SMURD sunt de la ISU, sunt ofiţeri, au facilităţi de pensionare, de exemplu, cei din Sistemul de Ambulanţă nu au nicio facilitate, dar sunt obligaţi să aibă asigurare de malpraxis, pe când cei de pe SMURD nu. Unii fac servicii medicale, dar nu prea sunt de acord nici cu asta, căci un cursuleţ din acela cum au pe SMURD nu-i suficient pentru manopere serioase. În ultimii ani însă, pe fondul aprecierii şefului lor – Raed Arafat, de către societatea civilă, s-a profitat şi s-a creat o concurenţă neloială. E simplu să-ţi cumperi elicoptere şi avioane, dacă ai bani, nu asta e dificultatea. Cei de la Ambulanţă fac treaba la intervenţii, după care interviurile le dau echipajele de la SMURD – poate fac cursuri de comunicare, cine ştie...”, a spus Neagovici, care consideră că reorganizarea este o lovitură dată Serviciului de Ambulanţă.

În aceste condiţii, liderul Sanitas crede că reunirea celor două servicii ar fi cea mai corectă rezolvare, pentru a evita reducerea activităţii şi prestanţei Ambulanţei printr-o reorganizare care ar centraliza resursele numai în anumite judeţe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
lucian, 13 octombrie 2013
...prefer ambulanta ptr ca sunt bine pregatiti,au personal medical si nu sunt soldati cu un curs de 6 luni..ehhh dar mentalitatea voastra e ca barfa babelor..si ce ve-ti face daca solicitati la un citeste integral
Feri, 9 octombrie 2013
Dl. Neagovici trebuie tratat de urgenta, sa chemati S.M.U.R.D -ul!!!!! Domnul asta sa trezit din sarcofag si nu stie ce vorbeste, trimitei un pic la plimbare aerul curat il va prinde bine ;)
SteelFireFighter, 8 octombrie 2013
SMURD ajunge 5 km - in 5-6 min , Ambulanta ajunge 5 km in 30-35 min ......si cu asta am spus totul.....
Boeriu L, 8 octombrie 2013
S.M.U.R.D-ul nu este o concurenta pentru serviciul de Ambulanta, s.m.u.r.d-ul este un ajutor
Boeriu L, 8 octombrie 2013
Imi pare foarte rau dar inainte de a da o declaratie, interviu documentativa domnule Neagovici
carcotasul, 8 octombrie 2013
E totusi multa ipocrizie la dl.Neagovici.Sa faci asemenea declaratii despre SMURD, in conditiile in care are un vicepresedinte Sanitas care lucreaza la. Ambulanta, e de tot hazul.Cursulet-SMURD.Bravo!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.