ACTUALITATE 29 februarie 2012

Vârsta la control în baruri

Poliţiștii locali din Sfântu Gheorghe vor să afle unde se vinde alcool minorilor.

Mai mulți polițiști locali din Sfântu-Gheorghe au verificat o serie de baruri și cafenele din oraș, pentru a identifica vânzarea de alcool către minori.

Șeful Poliției Locale Sfântu-Gheorghe, Hadnagy Istvan, a declarat că au fost verificate opt astfel de localuri, în acestea fiind surprinși 26 de minori, majoritatea liceeni. Identificarea minorilor a fost realizată după actele de identitate, iar cei mai mulți dintre ei se aflau în respectivele baruri chiar în timpul în care ar fi trebuit să fie la ore. Cu toate acestea, polițiștii comunitari nu au surprins niciun minor consumând alcool, așa că tot ceea ce au putut face a fost să- i îndrume pe elevi către școli.

„Legea prevede clar că atunci când un tânăr comandă băuturi alcoolice într-un local, iar barmanul are îndoieli în privința vârstei majore a clientului, acestuia din urmă trebuie să i se ceară un act de identitate. Așa ar trebui să se întâmple și asta am verificat, dorind să aflăm dacă tinerii minori pot consuma oricând și oricum alcool”, a explicat Hadnagy Istvan.

Acesta a mai precizat că polițiștii au controlat în special localurile din centrul orașului, însă verificările fiind realizate doar pe baza actelor de identitate, rezultatele nu cuprind și date referitoare la unitățile de învățământ de care aparțin tinerii. Potrivit lui Hadnagy, aceste acțiuni vor continua în perioada următoare, iar dacă directorii de școli își vor manifesta interesul, polițiștii locali îi vor chestiona pe tinerii găsiți în baruri în timpul orelor și cu privire la școlile de proveniență.

Chiar dacă controalele polițiștilor locali nu au scos la iveală cazuri de consum de alcool la minori, este știut faptul minorii pot consuma “liniștiți” băuturi alcoolice în mai multe localuri din oraș. De cele mai multe ori, câștigul pe care îl obțin patronii acestor baruri este mult mai important decât siguranța clienților, iar acest lucru s-a văzut clar și în toamna anului trecut, când un tânăr de numai 17 ani a ajuns la Urgențe în comă alcoolică, după ce consumase băuturi în mai multe baruri din oraș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.