ACTUALITATE 8 octombrie 2010

Val de viroze și pneumonii

de Ana Sidon | 1344 vizualizări
Unele școli nu au dat încă drumul la căldură, una fiind CNMV Primele zile mai reci, dar și faptul că în unele școli din județ nu s-a dat încă drumul la încălzire, au adus și primele cozi la medicii de familie. Viroze simple sau complicate, pneumonii dintre care unele necesită chiar internare, tuse, stări febrile, cam cu asta au de-a face medicii la început de octombrie. Standardul de 20 de pacienți care pot fi consultați pe zi, impus de la minister, nici nu poate fi vorba să fie

Unele școli nu au dat încă drumul la căldură, una fiind CNMV

Primele zile mai reci, dar și faptul că în unele școli din județ nu s-a dat încă drumul la încălzire, au adus și primele cozi la medicii de familie.

Viroze simple sau complicate, pneumonii dintre care unele necesită chiar internare, tuse, stări febrile, cam cu asta au de-a face medicii la început de octombrie. Standardul de 20 de pacienți care pot fi consultați pe zi, impus de la minister, nici nu poate fi vorba să fie posibil de respectat, în condițiile în care zilnic la un medic ajung câte 70 - 80 de pacienți care necesită consultații.

Președintele Asociației Medicilor de Familie din Județ, Lucia Șereș, ne-a declarat că medicii sunt foarte aglomerați din această cauză, și fac programări peste programări, pentru a reuși să se ocupe de fiecare caz.

Majoritatea celor care se prezintă la medic sunt copiii, mult mai sensibili decât adulții în acest sezon.

„Este foarte aglomerat, școlile nu au dat toate drumul la căldură și copiilor le e frig, unii mai îngheață și acasă, și așa ajungem la viroză în oraș. Avem de toate, de la viroze simple, la complicații, tuse, chiar pneumonii urâte care necesită internare”, a spus dr. Șereș.

Una dintre școlile care nu a dat încă drumul la încălzire este Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV), din cauza unor penalități la gaz care s-au adunat încă de anul trecut. Potrivit consilierului local și membru în Consiliul de Administrație al școlii, suma totală pe care școala ar avea-o de plătit se ridică la 30.000 de lei.

Autoritățile locale și conducerea Inspectoratului Școlar fac demersuri pentru a rezolva cât mai urgent această problemă, astfel încât să nu vină frigurile și copiii să înghețe în bănci.

În ceea ce privește virozele, sfatul medicului în această perioadă este întărirea organismului, multă vitamina C, sirop pentru tuse, ceaiuri și în general multe lichide, iar dacă simptomele persistă, atunci medicii prescriu și antibiotice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.