ACTUALITATE 5 iunie 2016

Ursul care a atacat gospodăriile întorsurenilor a fost împuşcat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1006 vizualizări

Ursul care a făcut pagube însemnate la mai multe gospodării din zona Întorsurii Buzăului a fost ucis de vânători în noaptea de joi spre vineri. Animalul a atacat vreme de circa patru săptămâni gospodării din toată zona oraşului covăsnean şi a ucis zeci de animale care i-au ieşit în cale, de la porci, oi, capre, până la găini.

„Joi spre vineri ursul a fost împuşcat, conform autorizaţiei venite de la Ministerul Mediului. Acesta a fost reperat şi împuşcat la o casă pe la care mai trecuse cu câteva zile în urmă, din câte ştiu de la gestionarul fondului de vânătoare. A fost o femelă urs, în vârstă de maxim 3 sau 4 ani, cu o greutate de circa 100 de kilograme. Am cerut să se dea autorizaţia de extragere şi recoltare a ursului din cota de rezervă. Am insistat să obţinem acest document pentru că am auzit ce face în zona Întorsurii Buzăului. Animalul a fost crotaliat şi se va depune la noi. Să sperăm că va fi linişte şi pace şi că nu va mai apărea altul”, ne-a declarat directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna, Gheorghe Neagu.

Acesta ne-a mai spus: „Se pare că mama lui a umblat prin zona respectivă cu acest urs acum doi, trei ani de zile şi nu a uitat. Acestea sunt animale care nu uită pe unde au fost. După ce a fost abandonat de mama sa, se pare că şi-a adus aminte că aceasta este o zonă în care găseşte vânat şi de mâncare”.

Paznicul de vânătoare Ion Hosu ne-a spus într-un interviu anterior că fondul de pădure „34 Dobârlău”, de unde provine şi ursul, are circa 12.500 de hectare, iar aici trăiesc în jur de 90 de urşi. Acesta a mai spus că în urmă cu circa 7 ani a mai fost un caz asemănător în zona Întorsurii Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.