ACTUALITATE 28 septembrie 2021

Urs găsit mort lângă o pădure din Ilieni

de Iulia Drăghici - Taraș | 43290 vizualizări

Cadavrul unui urs a fost găsit vineri la liziera pădurii de lângă localitatea Ilieni, a informat Garda de Mediu Covasna. Potrivit autorităților, nu este vorba despre vreun caz de braconaj.  Animalul ar fi fost lovit de o mașină pe un drum din apropiere, dar nu a murit pe loc, ci și-a găsit sfârșitul în timp ce se retrăgea în pădure. 

În data de 24.09.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că a fost identificat un urs decedat la liziera pădurii lângă localitatea Ilieni, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, mai arată Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook. 

Acesta nu este primul caz de urs care a murit după ce a fost lovit de mașină sau alt mijloc de transport. La începutul lunii iulie, un urs a murit ca urmare a unui accident rutier, petrecut, de această dată pe DN12. Animalul sălbatic nu a decedat pe loc, însă veterinarul a decis să îl eutanasieze pentru că rănile lui erau incompatibile cu viața. Accidentul a avut loc între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe. La începutul lunii iunie, un cadavru de urs a fost găsit în Râul Olt, pe raza comunei Bixad. Cercetările autorităților au arătat și atunci că animalul a murit după ce a fost călcat de tren. Cu o lună în urmă, a fost identificat un alt urs decedat, în zona Cernat, la o distanță de cca. 300m de DN11, caz în care s-a constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul. Și în zona localității Micfalău a fost găsit, la finele lunii aprilie, un urs mort după ce a fost accidentat de o mașină.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.