ACTUALITATE 22 decembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 89 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 15-22 decembrie s-au prezentat un număr de 599 pacienți. În 168 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 36 (13 cazuri au necesitat internare – una pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 44 (13 internați); Urgenţe chirurgicale: 50 (12 internări); Urgenţe de medicină internă: 158 (21 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 141 (la secția pediatrie un total de 173 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 65 (14 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 42 (30 internați); 8. Urgenţe ortopedice (traume): 72 (din care în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 14 de nașteri, 7 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a Spitalului s-au prezentat șase victime de accident rutier, patru necesitând internare. Menționăm că toți cei internați au fost victime al aceluiași accident petrecut la data de 16 decembrie pe raza comunei Ghidfalău. Două dintre victimele accidentului între timp au fost transferate la municipiul Brașov la secțiile neurochirurgie, respectiv chirurgie toracică.

Un număr total de 18 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori, patru având nevoie de internare. Nouă persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Una dintre ele a fost transferată la Brașov, la secția de neurochirurgie, prezentând leziuni grave la nivelul capului.

Săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat două noi cazuri de tentativă de suicid. Un bărbat de 26 de ani a ajuns la Secția UPU-SMURD cu simptome de intoxicație cu medicamente, iar cealaltă victimă cu o plagă la nivelul toracelui, cauzată de ea însăși. Ambii sunt internați la Secția Psihiatrie, sub observație.

Pe lângă cele menționate colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 13 minori, respectiv un adult, infectați cu virusul Hepatita A. Toți minorii au fost internați la Secția de Boli Contagioase a instituției.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.